Startsida/Jobba hos oss/Landstinget som arbetsgivare/Möt våra medarbetare/Möt Sara Erskhans, tandhygienist och klinikchef

Möt Sara Erskhans, tandhygienist och klinikchef

På Folktandvården i Lindsdal, strax utanför Kalmar är tandhygienisten Sara Erskhans klinikchef sedan ett par år.

Läskigt och samtidigt jätteroligt sammanfattar Sara sin första tid som chef. Möjligheten att få påverka sin egen, klinikens och organisationens utveckling är en rolig och unik utmaning som lockar mig.

Fast, ibland tror jag att jag har fel passerkort, när jag ser att det står klinikchef på mitt kort, säger Sara med ett leende.

Resan från tandhygienist till klinikchef vid 34 års ålder har inte varit självklar. En viktig förberedelse var Folktandvårdens 18 månader långa chefstraineeprogram. Jag blev uppmuntrad att söka av min dåvarande chef, säger Sara. Hon tyckte att jag hade bra egenskaper för att bli en bra chef och ledare. Jag insåg att ledarrollen intresserade mig mer än jag förstått själv till en början, och därför tackade jag såklart ja, när jag blev antagen.

Rollen som klinikchef är en nyckelroll och som chef har man stor frihet att driva sin klinik efter egna idéer. Traineeprogrammet är ett sätt för landstinget som organisation att hitta duktiga ledare samtidigt som det är en personlig utveckling för medarbetare som vill vidare.

Sara fortsätter, jag har förmånen att arbeta i en väldigt bra organisation vars värderingar jag delar. Tandvårdschefen och övriga klinikchefer stöttar oss som är nya i rollen. Jag ingår i ett nätverk med andra klinikchefer där vi kan hjälpa och stötta varandra i olika frågor.

Sara som är tandhygienist sedan femton år, tycker att det ibland är tufft att kombinera ledarrollen med att också ha egna patienter. Samtidigt som patientkontakten är både viktig och rolig, gör det att jobbet som chef blir mer trovärdigt, menar Sara.

Ansök till våra lediga tjänster här