Möt Anna Sandell systemförvaltare inom IT vårdsystem

För Anna, innebar tjänsten som systemförvaltare en efterlängtad flytt till Kalmar och ett arbete som handlar om att göra det bättre för invånarna.

Varför sökte du jobb här på landstinget?

Jag och min familj bodde i Stockholm. Där arbetade jag som gruppchef för systemutveckling på Scania IT, men vi ville flytta tillbaka till Kalmar, en stad jag delvis är uppvuxen i. Jag hittade en tjänst inom IT på landstinget som gjorde mig intresserad. Att jag sedan fick tjänsten blev den avgörande faktorn för oss att flytta till Kalmar. Här får vi som familj mer livskvalitet, då det ger oss mer fritid istället för att lägga mycket tid på att pendla till och från jobbet som vi gjorde i Stockholm.

Beskriv ditt jobb och hur en vanlig dag på jobbet ser ut

Jag arbetar med flera olika system. Bland annat arbetar jag med journalsystemet Cosmic där jag är med och förvaltar och utvecklar nya funktionaliteter. Jag arbetar även med e-tjänsten Journalen, där vi tillgängliggör mer information för invånarna i deras e-Journaler.

Mitt arbete är väldigt varierande, vilket jag gillar. Jag har kontakt med olika typer av användare, deltar i projekt samt är med och utreder inkommande supportärenden.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag, genom mitt arbete, kan vara med och bidra till att det blir bättre för invånarna.

Berätta om en händelse på jobbet som du aldrig kommer att glömma!

När mina kollegor kom in och överraskade mig med sång och blommor mitt i ett möte, när jag fyllde år.