Apotekare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Apotekare. Välkommen med din ansökan senast den 16 september.

Om oss

Landstingsdirektörens stab består av medarbetare som stödjer landstingets verksamhet inom bland annat ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information, kommunikation, utveckling, folkhälsa och planering.

Inom Landstingsdirektörens stab finns en sektion för farmaceutiskt stöd i egen regi, förlagd till Västervik, Oskarshamn och Kalmar.
Vi har idag en välfungerande verksamhet där apotekare medverkar i det patientnära arbetet inom flera områden. Det kliniska arbetet inom psykiatrin har utvecklats under de senare åren och vi har ständiga önskemål från verksamheten om att delta i arbetet med att uppnå en hög patientsäkerhet och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning.
Vi behöver nu utöka vårt team med en apotekare som kommer att ha psykiatrin i norra länsdelen som huvudsaklig uppdragsgivare. Placering på Västerviks sjukhus med hela norra länsdelen som arbetsområde. Du kommer att ingå i ett team av apotekare och klinisk farmakolog inom landstingets läkemedelssektion.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta klinikrelaterat i nära samverkan med psykiater och andra professioner, exempelvis utbildningar till läkare och övrig vårdpersonal, läkemedelsgenomgångar och information till patienter inom psykiatrins öppen och slutenvård. Analys av läkemedelsförskrivning i samverkan med Psykiatriförvaltningens enheter.
Du kommer även medverka i Läkemedelskommitténs arbete med t.ex. terapigruppsarbete och ordinationsmallar i journalsystemet samt i skötseln av läkemedelsservice och läkemedelsautomater inom psykiatri och somatik.
Andra arbetsuppgifter inom läkemedelssektionen kan också bli aktuella.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller motsvarande och som vill ha ett stimulerande och varierande arbete i nära samarbete med sjukvården. Som person har du lätt att kommunicera och skapa kontakter. Du är bra på att förmedla information på ett pedagogiskt sätt och har ingenting emot att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från patientnära arbete, gärna inom psykiatrin, samt att du läst relevanta kurser inom klinisk farmaci. Magisterutbildning i klinisk farmaci är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt intresse för psykiatriområdet.
Körkort är önskvärt.

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2016:19 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-09-16 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.