Systemtekniker, server/lagringssystem

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Systemtekniker, server/lagringssystem. Välkommen med din ansökan senast den 19 februari.

Om oss

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.
Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Vill du vara med och utveckla vår infrastruktur?
Vi levererar plattformen för alla system som används i landstinget och ansvarar för en robust, säker och tillgänglig infrastruktur inom området server/lagring, säkerhet och nätverk i landstinget. Vår IT-miljö är stor och komplex och består av ca 900 servrar, varav 700 virtuella och ett flertal lagringssystem. Vi har ett nätverk med drygt 16 000 aktiva enheter.

Till enheten IT Infrastruktur söker vi nu en systemtekniker och hos oss jobbar du med allt inom våra server- och lagringssystem. Du ingår i ett team med nio medarbetare.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är att i huvudsak arbeta med installation, drift, uppföljning, förvaltning, utveckling och övervakning. Detta innefattar datahallar, servrar, lagring och virtualisering. Tyngdpunkten i dina arbetsuppgifter ligger inom virtualisering och serverdrift.

En annan viktig del i ditt arbete är kontakten med våra verksamheter för att fånga upp behov och omsätta det till praktiskt genomförbara lösningar. Din roll är huvudsakligen att fokusera på virtualisering främst med VMware men även Citrix. Du ingår i beredskapsorganisationen för teamet server/lagring och din arbetsplats är i Kalmar.

Rollen ställer krav på tekniskt kunnande, eget driv och engagemang. Du tycker om och har förmåga att lösa problem, både på egen hand och tillsammans med andra, och du har en stark vilja att hänga med i teknologiska trender och att hålla dina kunskaper aktuella. Arbetet innebär ett ständigt behov av att inhämta ny kunskap för att klara av jobbet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom systemteknik eller annan likvärdig utbildning.
Du bör ha goda kunskaper om:
- Komplexa IT-miljöer i större verksamhet med övervakning dygnet runt
- VMware och/eller Citrix
- Server- och lagringsteknologier

Du har också en förmåga att omsätta beställarkrav eller koncept till lösningsförslag och du har erfarenhet av att skapa dokumentation för arbetsprocessen eftersom en väsentlig del av arbetet förutsätter noggrann dokumentation. Meriterande är dina kunskaper inom lagringslösningar, automatiserade serverinstallationer eller drift av serverhallar.

Vi ser att du i linje med våra värderingar är en individ som har förmåga att ta egna initiativ och driva din egen utveckling framåt. För att trivas bra i rollen som systemtekniker tror vi att du är en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap. Du är en utåtriktad person med ett positivt synsätt och har lätt att kommunicera såväl skriftligt som muntligt.

Du är drivande, noggrann, kvalitetsmedveten och har förmåga att lägga upp arbete och dokumentation på ett strukturerat sätt. Du arbetar metodisk, får saker att hända och inte rädd för att ta tag i svåra uppgifter. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet och att du har körkort är ett krav.

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:1 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-02-19 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.