Chef IT Infrastruktur

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Chef IT Infrastruktur. Välkommen med din ansökan senast den 21 maj.

Vi erbjuder

Ditt huvudansvar är att säkerställa att landstinget har en säker och störningsfri IT-miljö. Du ansvarar för att i samarbete med övrig IT-verksamhet, efter givna strategier och budgetramar, ta fram de effektivaste och bästa lösningarna för en stabil infrastruktur.

Vi vill att du som chef leder, samordnar och utvecklar enhetens verksamhet och ansvarar för att uppsatta mål förverkligas tillsammans med medarbetarna. Du har förmåga att stimulera och entusiasmera medarbetarna att arbeta med ständiga förbättringar för att nå framgång och bra resultat. Arbetet spänner över ett brett område och innehåller allt från dagliga operativa frågor till övergripande strategier och planer.

Ledarskapet inom Landstinget i Kalmar län utgår från tre viktiga delar: öppet, engagerat och kunnigt som vi ser att du svarar upp mot. Som chef förväntas du förena rollerna som ledare, strateg och chef.

Du ansvarar inför förvaltningschefen för enhetens verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö och du ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Enheten har ca 20 medarbetare och din arbetsplats är i våra nya lokaler i kvarteret Valfisken, Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta i komplexa systemmiljöer i större verksamheter och du bör ha goda kunskaper om Microsofts serverprodukter. Du bör också ha kunskap om Microsofts licensieringsmodeller inom server och databas. Det är meriterande om du har lett förändringsprojekt inom IT.

Du har dokumenterat goda chefserfarenheter och bra ledaregenskaper samt en utvecklad förmåga att entusiasmera och leda mot gemensamma mål. Du sätter samarbete högt och är bra på att skapa effektiva team och att utveckla medarbetare. Du har kapacitet att tolka verksamhetens behov och översätta dem till lösningar samt en god talang att se helheten, är analytisk och kan prioritera verksamhetens applikationsutveckling.

Som person är du full av idéer och engagerad i din roll. Du tycker om att jobba strukturerat och systematiskt. Ordning och reda är en av dina ledstjärnor. Resultat är för dig lika viktigt som relationer. Arbetet innefattar mycket kontakter med olika kundgrupper och samarbetspartner, vilket gör att du måste ha en stark kundfokus och har lätt att uttrycka dig skriftligt såväl som verbalt. Du räds inte av att ta egna initiativ och motiveras av ett självständigt arbetssätt, såväl som du är en god samarbetspartner. Stor vikt lägger vi på personlig lämplighet. Då arbetet medför resor behöver du ha B-körkort. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns drygt 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Vi erbjuder dig ett brett arbetsfält inom IT-förvaltningen med ansvar för planering, ledning och samordning av enheten IT Infrastruktur, en verksamhet som står inför ständig utveckling och nya utmaningar utifrån kundbehov. Inom IT Infrastruktur finns teamen server/lagring, kommunikation och säkerhet. Som chef för IT Infrastruktur ansvarar du, tillsammans med teamledarna för landstingets infrastrukturmiljö. Enheten arbetar länsövergripande med underhåll och drift av landstingets servermiljö, nätverk samt IT-säkerhetslösningar. IT-miljön baseras till största delen på Microsofts produkter och är till stor del virtualiserad. Lagringssystem består av både SAN-anslutna och NFS-anslutna disksystem samt databashanterare är MS SQL. All drift hanteras internt i landstinget.

Enheten IT Infrastruktur verkar proaktivt för en störningsfri IT-miljö och stora krav ställs på kundfokus och servicemässighet. I stor utsträckning sker arbetet i samarbete med övriga enheter inom IT-förvaltningen.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:11 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-05-21 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.