Specialistläkare/ST-läkare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Specialistläkare/ST-läkare. Välkommen med din ansökan senast den 4 juni.

Vi erbjuder

Lungsektionen bedriver utredning och behandling av ett brett panorama av lungmedicinska sjukdomar, allt från KOL och lungcancer till interstitiella lungsjukdomar. Vi har en vårdavdelning för lungmedicinska patienter, en lungmottagning, syrgasmottagning för syrgas i hemmet och hemventilator samt en dagvårdsavdelning. Vi har en modern bronkoskopienhet med möjlighet till bronkoskopi i genomlysning och det finns en avancerad simulatorutrustning för bronkoskopiträning. Lung-och allergisektionen är en sektion inom medicinkliniken, där samtliga invärtesmedicinska subspecialiteter är representerade.

På sektionen finns två lungspecialister, en dubbelspecialist i lungmedicin och allergologi, en specialistläkare med inriktning på allergologi samt en ST-läkare i lungmedicin. På mottagningarna finns specialiserade sjuksköterskor.

På kliniken kommer till hösten finnas totalt 90 vårdplatser fördelade på fyra avdelningar. Gemensam utbildning för läkargruppen förekommer vid flera tillfällen varje vecka. Medicinkliniken bedriver jourverksamhet dygnet runt och deltagande i jour ingår i uppdraget.

Vi har ett väl fungerande samarbete med Länssjukhusets övriga kliniker och med regionsjukvården i Linköping.

Vi söker

Vi söker en legitimerad läkare med ett genuint intresse för ST i lungmedicin, alternativt en färdig specialist inom lungmedicin. Du har gott omdöme och kan kommunicera på ett tydligt sätt med såväl kollegor som patienter. Samarbetsförmåga och initiativrikedom är andra viktiga egenskaper i tjänsten. Kompetens att delta i medicinklinikens jourer är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Medicinkliniken söker Specialist/ST-läkare, till lung- och allergisektionen.

Medicinkliniken är länssjukhusets största klinik och erbjuder invånarna i södra länsdelen hälso- och sjukvård täckande invärtesmedicinens samtliga specialiteter, kardiologi, medicinsk gastroenterologi och hepatologi, endokrinologi och diabetologi, medicinska njursjukdomar, lungsjukdomar, hematologi samt allergologi. Reumatologi och neurologi ligger också inom medicinkliniken ansvarsområde. Kliniken är sektionsvis uppdelad i respektive specialitet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:56 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Heltid Sysselsättningsgrad:Tillsvidareanställd Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-06-04 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.