Kurator

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Psykiatriförvaltningen söker Kurator. Välkommen med din ansökan senast den 6 augusti.

Vi erbjuder

Arbetsuppgifter

Kuratorn på Psykiatriska mottagingen arbetar men psykosocialt utrednings/bedömnings och behandlingsarbete. Arbetet är varierande och du kombinerar dina yrkesspecifika arbetsuppgifter med samtalbehandling. I arbetet ingår det att hålla sig uppdaterad inom det kurativa och socialjuridiska området samt bistå kollegier med aktuell information.
Du har som Kurator ett nära samarbete med dina kollegor samt övriga teammedlemmar - läkare, kurator, psykolog, skötare,sjuksköterska och teamsekreterare. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns att tillgå som resurspersoner.
I tjänsten förväntas Du ta del av kontinuerlig kompetensutveckling och handledning.

Arbetstiden är förlagd måndag-fredag

Vi söker

Kvalifikationer

Socionomexamnen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Påbyggnadsutbildning i behandlingsarbete ex steg 1-utbildning ses som meriterande för tjänsten. Du får gärna ha erfarenhet eller intresse av att arbeta med DBT.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vår arbetsplats

Vi är samlade i en länsövergripande psykiatriförvaltning och vår verksamhet är uppdelad i sex basenheter. Vi är idag totalt ca 600 medarbetare.

Kurator till psykiatriska mottagningen, Västervik.

Psykiatriska öppenvården består av tre verksamheter: Psykiatriska mottagning, Psykiatrisk rehabiliteringsenhet och Beroendeenhet.
Öppenvården har tillsammans en omfattande och bred kompetens. Vår ambition och målsättning är att fortsatt hålla en hög kunskapsnivå inom specialistpsykiatrin.
Förutom utrednings- och behandlingsinsatser arbetar vi också med patient- och närståendeutbildningar avseende flera olika psykiatriska diagnoser. Arbetet sker både individuellt och med olika gruppinriktade psykoedukativa behandlingar som ADHD- och bipolärutbildning.

Psykiatriska mottagningen i Västervik är en allmänpsykiatrisk öppenvårdsmottagning. Målgruppen för mottagningen är patienter över 18 år som är i behov av psykiatrins specialiserade utrednings-, bedömnings- och behandlingsinsatser.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:PF:2017:37 Placering/enhet:Psykiatriförvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-08-06 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.