Kurator

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Kurator. Välkommen med din ansökan senast den 6 augusti.

Vi erbjuder

Är du intresserad av att arbeta på habiliteringen med barn med olika funktionsnedsättningar? Vi söker dig som vill ha ett varierande uppdrag och vill hjälpa våra patienter till bättre framtid. Ditt arbete är i många delar självständigt och du har ett nära utbyte med kollegor, andra yrkeskategorier och andra verksamheter.

Arbetet innebär bl.a. att ha samtalskontakt med enskilda patienter och/eller deras anhöriga, boendepersonal. Att kartlägga behov och samordna insatser i habiliteringsteamet. Förmedla information om samhällets sociala lagstiftning och service samt ge rådgivning och vägledning i dessa frågor. Att samverka med olika myndigheter och skolor.
Vi ser att du har ett genuint intresse för habiliteringens målgrupp och vi vill att du aktivt deltar i utvecklingsarbete.

Vi söker

Socionomexamen. Meriterande är Steg 1-utbildning samt erfarenhet från liknande verksamhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är också meriterande att ha erfarenhet och intresse av att arbeta i tvärprofessionella team. Arbetet innefattar samverkan mellan olika yrkesgrupper och andra vårdgivare samt kommun, varför det ställs stora krav både på självständighet och god samarbetsförmåga. Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Habiliteringen är en specialistverksamhet som ger stöd till personer med funktionsnedsättningar och deras anhöriga. Habiliteringen arbetar mot hela södra Kalmar län, men är lokaliserade på Länssjukhuset i Kalmar.

Habiliteringen arbetar i team där det kan ingå arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast, sjuksköterska och specialpedagog.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:88 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-08-06 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.