ST-läkare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker ST-läkare. Välkommen med din ansökan senast den 30 september.

Vi erbjuder

Vi söker dig som vill arbeta i en effektiv vårdkedja och se den skillnad du gör för patienterna. Vi avser nu att tillsätta två stycken skräddarsydda ST-tjänster i radiologi med inrikting mot bröstradiologi. Dessa kommer efter godkänd ST erhålla specialistkompetens i radiologi och kommer därutöver ha skaffat sig en god kompetens inom bröstradiologi.

Som ST-läkare med inrikting mot bröstradiologi kommer du att få möjlighet att arbeta i ett tvärprofessionellt team med en mycket angelägen patientgrupp. Under ST kommer du arbeta halvtid fokuserat mot bröstradiologi och halvtid med bred inriktning mot övrig medicinsk radiologi.

Tack vare vår breda verksamhet kan vi ge dig en god möjlighet att både utvecklas och fördjupa dig inom det radiologiska området. Samtliga ST-läkare har tid avsatt för studier och inom gruppen lyfter man varandra till ny kunskap. Vi är en modern klinik med god stämning och en stark framåtanda.

Vi söker

Du är legitimerad läkare och duktig på att samarbeta och sätter stor vikt på att ge god vård och service till både patienter och remittenter. Inga förkunskaper inom radiologi förutsätts, men är meriterande.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Varje år insjuknar drygt 8000 kvinnor i bröstcancer. En väl fungerande bröstcancerkedja gör stor skillnad för de som drabbas av denna sjukdom. I Sverige har man idag goda chanser att överleva när man drabbas av bröstcancer. En tidig diagnos spelar stor roll för utgången. På länssjukhuset i Kalmar har vi en god kompetens inom bröstradiologi, men vill satsa på att förstärka med ytterligare läkare för att säkerställa en bibehållen hög kvalitet på vården även i framtiden.

Radiologiska kliniken utför årligen ca 88 000 undersökningar per år, varav cirka hälften är akut verksamhet. Kliniken har en bred verksamhet med bl.a. CT, MR (1,5T + 3T), ultraljud med kontrast, RF-behandling samt avancerade endovaskulära interventioner.På mammografienheten bedrivs såväl screeningverksamhet som klinisk verksamhet och årligen genomförs cirka 21 000 undersökningar.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:96 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Antal platser:2 Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-09-30 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.