Avdelningschef

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Avdelningschef. Välkommen med din ansökan senast den 30 september.

Vi erbjuder

Vi söker en chef som kan bedriva ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som inspirerar och motiverar din omgivning och skapar delaktighet. Du agerar utifrån landstingets värdegrund om ett öppet, engagerat och kunnigt ledarskap.

Som avdelningschef förväntas du att leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och klinikledningen. Du fattar beslut både gällande den dagliga verksamheten och strategisk planering. Uppdraget innebär personalansvar för sjuksköterskor och undersköterskor. Du kommer ha ansvar och befogenheter avseende verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö. Det finns idag en avdelningschef och en administrativ chef på Radiologiska kliniken. Avdelningschefen har idag personalansvar för 55 medarbetare. Avdelningschefens personalgrupp kommer vid tillträde av denna tjänst delas jämlikt på de två avdelningscheferna varav du är en.

Vi söker

Examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård och/eller ledarskap, organisation och administration. Tidigare erfarenhet av chefsarbete inom hälso- och sjukvård med goda resultat är meriterande. Förkunskaper om röntgenverksamhet är meriterande.

Som avdelningschef på denna dynamiska arbetsplats behöver du ha god kommunikativ förmåga. Du behöver vara tillgänglig och lyssna aktivt på andra. Du är strukturerad och har en god förmåga att planera aktiviteter. Samtidigt behöver du kunna kanalisera medarbetarnas tankar och idéer på ett fruktsamt sätt. Som avdelningschef är du en viktig förebild för medarbetarna och här bedöms samarbetsförmåga som betydelsefull.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Radiologi är ett område med snabb teknologisk utveckling. Möjligheterna att göra skillnad för patienterna ökar hela tiden. Radiologiska kliniken har en spännande period framför sig under de kommande tio åren där utveckling av verksamheten kommer vara central. Vi utför årligen cirka 80 000 undersökningar och har en bred verksamhet med MR, CT, ultraljud med och utan kontrast, konventionell radiologi samt en interventionell- och endovaskulär verksamhet. Cirka hälften av undersökningarna är planerade och hälften är akuta. Jourverksamhet bedrivs dygnet runt, året runt.

Vår maskinpark är modern, och vi bedriver diagnostik och behandling på hög nivå. I närtid ser vi bland annat fram emot uppstart av verksamhet med PET-CT, utbyggnation av befintliga lokaler och kontinuerlig processutveckling.

Radiologiska kliniken har en tät samverkan med remitterande enheter, men också med strålningsfysik och länets övriga röntgenkliniker. Vi har även ett betydelsefullt samarbete med övriga radiologiska

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:99 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession. Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-09-30 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.