Kurator

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Psykiatriförvaltningen söker Kurator. Välkommen med din ansökan senast den 12 november.

Vi erbjuder

Inom öppenvården arbetar alla yrkeskategorier med samtal utifrån specifik kompetensnivå. Vi har strävat efter att våra medarbetare skall vara rustade med en steg ett utbildning inom någon terapiform. Det har varit KBT,PDT, Familjefokuserad behandling. Vi bedriver även full DBT och kan erbjuda Schematerapi ,samt djurunderstödd terapi.
Vi har ingen egen slutenvård inom basenheten utan samverkar med Västervik och Kalmar.

Vi arbetar i samverkan med slutenvård, BUP, kommunerna i upptagningsområdet, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen för att nämna några.
Vi arbetar med en stor bredd, allt från kvalificerade utredningar och psykoterapi, medicinska behandlingsformer, till professionellt stöd och träning. Vi utvecklas ständigt och har en hög ambitionsnivå.

Du kommer att arbeta i team och där även fungera som konsult i frågor som rör en kurators specifika kompetensområde, utföra arbetsuppgifter inom psykiatrisk öppenvård ,dessa kan vara att anordna nätverksmöten hålla i samtal utifrån kompetensnivå, samt vara en av kontaktvägarna till olika vårdgrannar.

Vi söker

Socionomutbildning eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning,

Meriterande är grundläggande psykoterapiutbildning.
Vi ser gärna att du har erfarenhet från psykiatrin. Erfarenhet av gruppbehandling och familjearbete eller annan samtalsbehandling är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet ,där bland annat förmågan att samverka är särskilt viktig.

Vår arbetsplats

Vi är samlade i en länsövergripande psykiatriförvaltning och vår verksamhet är uppdelad i sex basenheter. Vi är idag totalt ca 600 medarbetare.

Vuxenpsykiatri mitt är en del av Psykiatriförvaltningen i Kalmar läns landsting. Vi är en öppenvårdspsykiatrisk mottagning i Oskarshamn som förser tre kommuner med specialistpsykiatri.
Vår mottagning består av 38 personer med olika yrkesproffessioner. Vi har psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, skötare/behandlare, psykoterapeut, arbetsterapeuter, specialistläkare samt sekreterare. Vi arbetar idag i tre basteam där samtliga yrkeskategorier finns representerade. Vi har även social färdighetsträning i grupp utifrån praktiska verksamheter så som snickeri och storkök samt även en behandlingsgård. Teamen är basen i verksamheten och vi har ett uttalat öppenvårdsperspektiv.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:PF:2017:63 Placering/enhet:Psykiatriförvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid 100% Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-11-12 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.