HR-konsult

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Oskarshamns sjukhus söker HR-konsult. Välkommen med din ansökan senast den 10 januari.

Vi erbjuder

Samtliga verksamheter och anställda inom landstinget arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Som HR-konsult i Hälso- och sjukvårdsförvaltningen tillämpar du dina HR-kunskaper i en intressant och viktig verksamhet för samhället.

I rollen som HR-konsult ger du råd, stöd och hanterar enskilda frågor och uppdrag inom områdena hälsa och arbetsmiljö, rekrytering, avtals- och arbetsvillkor samt chef- och medarbetarskap. Som HR-konsult arbetar du med ett antal enheter där rollen till stor del innebär att arbeta konsultativt med enhetens chefer genom att skapa mervärde för verksamheten och bidra till att verksamheten når uppsatta mål.

Du har tillsammans med kollegor särskilt ansvar för något av områdena arbetsrätt, rekrytering, arbetsmiljö och rehabilitering, lön, kompetensutveckling och personaluppföljning där du driver utvecklingsfrågor.

För oss är delaktighet och möjlighet till inflytande viktiga frågor. Genom exempelvis medarbetarsamtal och arbetsplatsträffar vill vi främja till ett öppet, engagerat och kunnigt medarbetarskap. Som medarbetare hos oss har du en individuell utvecklingsplan där du tillsammans med din chef kommer fram till hur din kompetensutveckling ska se ut för att främja verksamheten och bidra till din personliga utveckling.

Vi är en liten grupp om tre personer som är placerade i Oskarshamn, vilket gör att vi behöver arbeta nära tillsammans och kunna backa upp varandra vid behov. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. HR-enheten kommer att ha ett starkt utvecklingsfokus framåt så det finns det stora möjligheter att vara med att påverka ditt arbete.

Vi söker

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot HR eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande roll.
Du har goda kunskaper om lagar och avtal gällande bland annat anställning, arbetsmiljö, rehabilitering, samverkan och vet hur de tillämpas i praktiken.

Du hanterar Office-paketet bra och har lätt för att lära nya IT-system.

För att lyckas och trivas som HR-konsult hos oss behöver du vara ansvarsfull, serviceinriktad och ha stor initiativförmåga. Du har en förmåga att skapa goda, professionella relationer. Du trivs med att variera självständigt arbete med arbete i grupp. Du har en stark vilja att vara delaktig i utvecklingen av vår avdelning.

Du är bra på att strukturera och planera samt lyssna in organisationens olika utmaningar för att på ett konstruktivt sätt hantera och lösa problem som uppstår. Du har förmågan att inhämta, värdera och sammanställa relevant information. Du har lätt för att utrycka dig tydligt, både skriftligt och muntligt och har förmåga att anpassa budskapet beroende på vem som är mottagare.

Vår arbetsplats

Vid den vackra Småländska kusten, mitt i Kalmar län, ligger Oskarshamn. Kommunen erbjuder trevliga boendemiljöer, varierat och starkt näringsliv, vacker skärgårdsnatur samt ett rikt kultur- och friluftsliv.Oskarshamns sjukhus har det lilla sjukhusets fördelar med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Vi arbetar med ständiga förbättringar och har utsetts till "Sveriges bästa mindre sjukhus" 2012,2014, 2015 och 2016 baserat på kvalitet, väntetider och patient-utlåtande.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningens HR-enhet ger stöd och service till länets tre sjukhus och Diagnostiskt centrum. HR-enheten består av ca 20 medarbetare.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF On:2017:84 Placering/enhet:Oskarshamns sjukhus Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-01-10 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.