Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Apotekare eller motsvarande

Apotekare eller motsvarande

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Apotekare eller motsvarande. Välkommen med din ansökan senast den 1 april.

Om oss

Landstingsdirektörens stab består av medarbetare som stödjer landstingets verksamhet inom bland annat ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information, kommunikation, utveckling, folkhälsa och planering.

Landstinget har byggt upp en verksamhet för farmaceutiskt stöd i egen regi förlagd till Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Vi har idag en välfungerande verksamhet med ständiga utmaningar och önskemål från vården om att delta i arbetet med att uppnå kostnadseffektiv läkemedelsbehandling med hög patientsäkerhet. T.ex. skapas nu, inför ny modul i journalsystemet, landstingsgemensamma läkemedelsmallar.
Vi söker en apotekare eller motsvarande till vår verksamhet, med placering vid Länssjukhuset i Kalmar. Du kommer att ingå i ett team av apotekare, receptarier och klinisk farmakolog inom landstingets läkemedelssektion.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med Klinisk farmaci, framförallt läkemedelsgenomgångar och patientsamtal i multiprofessionellt team på sjukhuset och i primärvården. Du kommer även att få delta i utvecklingsarbete av vårt kliniska patientnära arbete.

I ditt arbete ingår att medverka i införandet av landstingsgemensamma läkemedelsmallar, bli superanvändare som stöttar kollegorna på sektionen i nära samarbete med läkemedelssektionens samordnare

Du kommer ävene att medverka i Läkemedelskommitténs terapigrupper

Andra arbetsuppgifter inom läkemedelssektionen kan också bli aktuella

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller motsvarande och som vill ha ett stimulerande och varierande arbete i nära samarbete med sjukvården. Som person har du lätt att kommunicera och skapa kontakter. Du är bra på att förmedla information på ett pedagogiskt sätt och har lätt att samarbete i varierande gruppkonstellationer likväl som att arbeta självständigt.
Magisterutbildning i klinisk farmaci eller andra relevanta kurser är en fördel. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av kliniskt farmaceutiskt arbete. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Körkort är önskvärt.

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2016:8 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-04-01 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.