Apotekare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Apotekare. Välkommen med din ansökan senast den 30 juni.

Vi erbjuder

Arbetsuppgifterna kommer planeras utifrån bl.a. dina erfarenheter och intressen:
Klinisk farmaci, framförallt läkemedelsgenomgångar och patientsamtal i multiprofessionellt team på sjukhuset men även annat kan bli aktuellt. Du kommer även att få delta i utvecklingsarbete av vårt kliniska patientnära arbete. Medverka i införandet av landstingsgemensamma läkemedelsmallar, bli superanvändare som stöttar kollegorna på sektionen i nära samarbete med läkemedelssektionens samordnare. Medverka i Läkemedelskommitténs arbete med t.ex. terapigruppsarbete och ordinationsmallar i journalsystemet. Sekreterare i vår process för Ordnat Införande. Medverka i skötseln av läkemedelsservice och läkemedelsautomater inom psykiatri och somatik. Andra arbetsuppgifter inom läkemedelssektionen kan också bli aktuella.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller motsvarande och som vill ha ett stimulerande och varierande arbete i nära samarbete med sjukvården. Som person har du lätt att kommunicera och skapa kontakter. Du är bra på att förmedla information på ett pedagogiskt sätt och har ingenting emot att ta egna initiativ och arbeta självständigt.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från patientnära arbete samt att du läst relevanta kurser inom klinisk farmaci. Magisterutbildning i klinisk farmaci är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Körkort är önskvärt.

Vår arbetsplats

Landstingets främsta uppgift är att erbjuda en god hälso- och sjukvård till alla som bor eller vistas i Kalmar län. En stor del av landstingets administrativa resurser finns tillgängliga genom Landstingsdirektörens stab. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information/ kommunikation, utveckling och planering. Stabens arbete bestäms till stor del via uppdragsbeskrivningar och landstingsplanens inriktning.

Landstinget har byggt upp en verksamhet för farmaceutiskt stöd i egen regi förlagd till Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Vi har idag en välfungerande verksamhet inom bl.a. klinisk farmaci, läkemedelsförsörjning, Läkemedelskommittéarbete och landstingsövergripande läkemedelsfrågor, med ständiga utmaningar och önskemål från vården om att delta i arbetet med att uppnå kostnadseffektiv läkemedelsbehandling med hög patientsäkerhet. T.ex. skapas nu, inför ny modul i journalsystemet, landstingsgemensamma läkemedelsmallar och inom geriatriken på Länssjukhuset i Kalmar utvecklas ett multiprofessionellt team där vi medverkar.
Vi söker nu en apotekare eller motsvarande till vår verksamhet, med placering vid Länssjukhuset i Kalmar. Du kommer att ingå i ett team av apotekare, receptarier och klinisk farmakolog inom landstingets läkemedelssektion.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2017:9 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Vikariat Anställningstid:Vikariat 2018-10-31 Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-06-30 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.