Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Avdelningschef Akutkliniken

Avdelningschef Akutkliniken

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Avdelningschef Akutkliniken. Välkommen med din ansökan senast den 30 september.

Om oss

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Akutklinikens huvudsakliga uppgift är att tillgodose medborgarnas behov av akut sjukvård dygnet runt årets alla dagar. På Akutkliniken arbetar cirka 100 medarbetare som hanterar cirka 40 000 besök per år. Akutvårdsavdelningen, AVA, ingår i akutmottagningen och är en sjukhusgemensam resurs med 18 vårdplatser. Akutprocessen är ett av landstingets prioriterade områden och stort fokus läggs på utveckling av denna.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef bidrar du med ett öppet, kunnigt och engagerat ledarskap. På Akutkliniken har du möjlighet att påverka och driva utvecklingen av verksamheten och bidra till utvecklingen på länssjukhuset. Tillsammans med medarbetare, chefskollegor och i samverkan med övriga enheter på länssjukhuset bidrar du till att Landstinget i Kalmar län uppfyller visionen om ett friskare, tryggare och rikare liv. På länssjukhuset är patienten i fokus och du ansvarar för att förbättringsarbeten genomförs som främjar patientens resa genom vården.

Du har tillsammans med två kollegor personalansvar för cirka 100 medarbetare för vilka du tar till vara kompetens, motivation och utveckling. Med uppdraget som avdelningschef följer ansvar för patientsäkerhet, arbetsmiljö och ekonomi. Du är underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Kurser inom beteendevetenskap, pedagogik, projektledning samt erfarenhet från arbete i vårdmiljö är meriterande. Vi ser att du har goda kunskaper inom IT och gärna kunskap av Cosmic journalsystem. Ledarerfarenhet eller lednings- och utvecklingsarbete är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper.

Uppdraget som avdelningschef är tidsbegränsat och vi erbjuder en tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2016:104 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Visstid m grundtj Anställningstid:Tillsvidare Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-09-30 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.