Avdelningschef Centraloperation

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Avdelningschef Centraloperation. Välkommen med din ansökan senast den 26 november.

Vi erbjuder

Vi söker en chef som kan bedriva ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att man är ett föredöme som inspirerar och motiverar din omgivning och skapar delaktighet. Du agerar utifrån landstingets värdegrund om ett öppet, engagerat och kunnigt ledarskap.

Som avdelningschef förväntas du att leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och klinikledningen. Du fattar beslut både gällande den dagliga verksamheten och strategisk planering. Uppdraget innebär personalansvar för sjuksköterskor, undersköterskor, steriltekniker och medicinska sekreterare. Du kommer ha ansvar och befogenheter avseende verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö. På avdelningen finns ett antal koordinatorer som du har till ditt stöd och som ansvarar för den dagliga driften vad gäller bland annat operationsplanering och bemanning.

Vi söker

Examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård och/eller ledarskap, organisation och administration. Tidigare erfarenhet av chefsarbete inom hälso- och sjukvård med goda resultat är meriterande. Förkunskaper om intensivvård/operationsverksamhet är meriterande.

Som avdelningschef behöver du ha god kommunikativ förmåga. Du behöver vara tillgänglig och lyssna aktivt på andra. Du är strukturerad, har en god förmåga att planera aktiviteter och är handlingskraftigt. Som avdelningschef är du en viktig förebild för medarbetarna och här bedöms din samarbetsförmåga som betydelsefull.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Centraloperation är en del av anestesi- och intensivvårdskliniken vid länssjukhuset i Kalmar. Vid enheten opereras årligen ca 10 000 patienter. Avdelningen är delad i tre sektioner; ortopedi, kirurgi samt specialkirurgi (öron-, näs- och hals, ögon, tand/oral, röntgen, kvinnokliniken). Operationsavdelningen byggdes 2013 med 15 operationssalar som är utrustade med modern teknisk utrustning. På enheten arbetar anestesisjuksköterskor, operationssjuksköterskor, undersköterskor, steriltekniker och medicinska sekreterare - totalt 120 medarbetare.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:138 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Uppdraget som avdelningschef är tidsbegränsat och vi erbjuder en tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession. Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-11-26 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.