Avdelningschef medicinmottagning

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Avdelningschef medicinmottagning. Välkommen med din ansökan senast den 3 december.

Vi erbjuder

Som avdelningschef förväntas du att leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och klinikledningen. Du fattar beslut både gällande den dagliga verksamheten och strategisk planering. Uppdraget innebär personalansvar för sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Du kommer ha ansvar och befogenheter avseende verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö. Vidare samarbetar du med sektionsansvariga läkare på kliniken. Totalt arbetar 8 avdelningschefer inom kliniken i nära samverkan med varandra. Klinikövergripande uppgifter är en naturlig del av uppdraget.

Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker en chef som kan bedriva ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som inspirerar och motiverar din omgivning och skapar delaktighet. Du agerar utifrån landstingets värdegrund om ett öppet, engagerat och kunnigt ledarskap.

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård och/eller ledarskap, organisation och administration. Tidigare erfarenhet av chefsarbete inom hälso- och sjukvård med goda resultat är meriterande. Vi söker en ledare med engagemang, förmåga till samarbete och en öppen och tydlig kommunikation. Ditt sätt att leda andra kännetecknas av närvaro, lyhördhet och tydlighet. Förutom att du tycker om att arbeta med människor har du fokus på verksamheten och energi för förändringar för att arbeta enligt principen 'varje dag lite bättre'.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Medicinkliniken är länssjukhusets största klinik. Kliniken är uppdelad i åtta sektioner. Vi rekryterar nu en avdelningschef till Medicinklinikens polikliniska mottagningar för lung-allergi, neurologi, mag-tarm, och hematologi. Sedan tidigare finns det en avdelningschef för reumatologi, diabetologi samt endokrinologi med vilken Du kommer att samarbeta i ett parledarskap.

Såväl på nationell nivå som inom landstinget pågår just nu en omställning av slutenvården mot en ökad poliklinisering. Som avdelningschef i poliklinisk verksamhet kommer du att påverka och driva denna utveckling både på medicinkliniken och vid länssjukhuset i stort. Mot bakgrund av detta ser vi att Du har ett stort intresse för verksamhetsutveckling och en god förmåga till att motivera och inspirera dina medarbetare till att utveckla framtidens mottagningsverksamhet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:149 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Visstid m grundtj Anställningstid:Visstid m grundtj 2017-11-09 Sysselsättningsgrad:Tillsvidareanställning Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Månadslön Ansök senast:2017-12-03 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.