Avdelningschef Smedby hälsocentral

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Primärvårdsförvaltningen söker Avdelningschef Smedby hälsocentral. Välkommen med din ansökan senast den 31 mars.

Om oss

Landstingets Primärvårdsförvaltning erbjuder primärvård till hela Kalmar län. Vi sätter människan i fokus och arbetar varje dag för att bli lite bättre. Vår grund är allmänmedicin och ett hälsofrämjande perspektiv.

Primärvårdsförvaltningen söker avdelningschef
Vi söker dig som vill vara avdelningschef på Smedby hälsocentral, Kalmar.

Smedby hälsocentral ligger i Kalmars södra närområde. Smedby hälsocentral har ca 5 600 listade. Verksamheten bedrivs i nya, rymliga och ändamålsenliga lokaler och ligger i anslutning till familjecentralen i Smedby och Ingeltorpsvägens äldreboende. Hälsocentralen arbetar för en hög tillgänglighet och vård av god kvalitet. Enheten har goda resultat för läkemedelsuppföljning. Verksamheten har uppskattad handledning av flera yngre medarbetare inom olika yrkeskategorier.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Hälsocentralen erbjuder hälso- och sjukvård inom specialistområdet allmänmedicin och arbetar hälsofrämjande.
På hälsocentralerna arbetar flera yrkesgrupper såsom specialister i allmänmedicin, ST och AT läkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, psykolog, undersköterskor och medicinska sekreterare.
Det finns flera väl fungerande sjuksköterskeledda mottagningar t ex diabetes, blodtryck, astma/KOL, demens, livsstil samt rehabkoordinator.


Vi välkomnar dig med ett utvecklingsinriktat ledarskap som brinner för att skapa de förutsättningar som behövs för att förmedla en god hälso- och sjukvård som sträcker sig in i framtiden.

Ditt chefskap ska vila på primärvårdens värdegrund och vision om hälsolänet. Vi vill att du ska ha ett tydligt chefskap som kännetecknas av en tillit till medarbetarnas engagemang och vilja att ta ansvar. Öppenhet, kunnighet och engagemang är också viktiga grundstenar för ditt ledarskap. Du ska inte bara vara en förebild och agera konsekvent utan även kunna förena rollerna som chef, ledare och strateg.

Kvalifikationer

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
- tillgodose kraven på hög patientsäkerhet och god vård
- se till att samverkan och samordning med andra enheter fungerar på ett tillfredsställande sätt för patienten
- upprätthålla personalens kompetens och genomföra lämpliga vidareutbildningsinsatser
- arbeta kostnadseffektivt och ta ansvar för basenhetens ekonomi
- arbeta med personaladministration på lokal nivå
- ansvara och verka för en god arbetsmiljö
- ansvara för kvalitets- och utvecklingsarbetet

Du kommer tillsammans med verksamhetschefen leda, planera, utveckla och samordna arbetet, vara ansvarig för arbetsmiljö-, bemannings- och personalfrågor på Hälsocentralen.

Leg sjuksköterska. Chefs/ledarerfarenhet eller genomgång av utbildning i ledarskap är meriterande. Speciell vikt läggs på bemötande, öppen kommunikation, engagemang och flexibilitet inom ramen för ett professionellt förhållningssätt.

Chefskapet är tidsbegränsat och storleken på chefsuppdraget är ca 50%. Vi erbjuder fast anställning i organisationen inom ditt yrke. Du kommer utöver chefskapet arbeta med sedvanliga sjuksköterske och distriktssjuksköterskeuppgifter på hälsocentralen.

Om tjänsten

Referensnummer:PV:2017:27 Placering/enhet:Primärvårdsförvaltningen Anställningsform:Visstid m grundtj Anställningstid:Visstid m grundtj 2017-06-01 Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-03-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.