Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Avdelningschef till Barn- och ungdomskliniken

Avdelningschef till Barn- och ungdomskliniken

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Västerviks sjukhus söker Avdelningschef till Barn- och ungdomskliniken. Välkommen med din ansökan senast den 30 september.

Om oss

Västerviks sjukhus är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB som ligger ett stenkast från havet och Västerviks centrum. Med bred kompetens och hög specialisering ger vi god vård och trygghet åt medborgarna i norra Kalmar län. Engagerade medarbetare arbetar varje dag för hög medicinsk kvalitet, tillgänglighet och nöjda patienter. Sjukhuset har 156 somatiska vårdplatser och 59 psykiatriska. Hos oss arbetar runt 1 500 medarbetare med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Västerviks sjukhus söker en Verksamhetschef till Barn- och ungdomsklinikenLäs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Barn- och ungdomskliniken i Västervik ger specialiserad vård inom barn- och ungdomsmedicin, kirurgi, ortopedi, hud, ögon och öron och i vissa fall även barn- och ungdomspsykiatri. Vi jobbar också med hälsovård och prevention som en integrerad del i verksamheten. Kliniken har två mottagningar, en i Västervik och en i Oskarshamn. På Västerviks sjukhus finns vårdavdelning, neonatalavdelning, dagsjukvård, lekterapi och sjukhusskola. Vårt mål är att alltid ha en hög medicinsk kvalitet i kombination med ett gott omhändertagande. Vi är runt 70 medarbetare på kliniken.

Mottagningen tar emot barn och ungdomar 0-18 år som har medicinska sjukdomar, till exempel astma, diabetes, kroniska mag- och tarmsjukdomar eller hjärtsjukdomar. Vårdavdelningen har 7 vårdplatser och här vårdar vi barn och ungdomar upp till 18 år. Miljön är viktig för barn och ungdomar som vårdas på sjukhus och de behöver närheten till föräldrarna, flexibel och barnkunnig personal, ett bra rum och möjligheter till lek. Det får de hos oss. På neonatalavdelningen som har 5 platser vårdas för tidigt födda barn från graviditetsvecka 30 och fullgångna barn som av olika anledningar inte kan vårdas på BB i nyföddhetsperioden. Vi arbetar familjefokuserat och har som mål att föräldrarna ska kunna tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans med sitt barn och vara delaktiga i omvårdnaden.


Verksamhetschefen för Barn- och ungdomskliniken har ansvaret för medarbetarna, ekonomin och utvecklingsarbetet. Samverkan med andra inom hälso- och sjukvården på sjukhuset eller inom regionen är också en del i uppdraget. Arbetet kräver ett helhetsperspektiv på hälso- och sjukvård och du ska sträva efter god användning av våra resurser. Du blir en ledare i en kunskapsorienterad organisation i ständig förändring med nya utmaningar och en del av sjukhusets ledning. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och utvecklande jobb. Varje dag!

Kvalifikationer

Vi söker en ledare som är trygg och transparent med god kommunikativ förmåga. En ledare som är tydlig och har förmåga att skapa god kultur och delaktighet. Du ska på ett tydligt sätt arbeta utifrån sjukhusets och klinikens vision och mål. Vi ser gärna att du har specialistkompetens inom barn- och ungdomsmedicin men är öppna för andra professioner med adekvat erfarenhet. Ledarskapsutbildning eller tidigare erfarenheter som chef är meriterade. Uppdraget som verksamhetschef är tidsbegränsat och vi erbjuder en tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Om tjänsten

Referensnummer:HSF VK:2016:102 Placering/enhet:Västerviks sjukhus Anställningsform:Särs. visstidsförord Anställningstid:Särs. visstidsförord Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-09-30 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.