Avdelningschef

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Avdelningschef. Välkommen med din ansökan senast den 25 september.

Om oss

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Habiliteringen södra Kalmar län är lokaliserad på länssjukhuset och våra patienter är barn och vuxna med funktionsnedsättning som kräver habiliterande insatser. Inom avdelningen är arbetet organiserat i team. I teamen arbetar yrkesgrupper såsom arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast/ fysioterapeut, specialpedagog, sjuksköterska, medicinsk sekreterare tekniker och fritidsamordnare.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill anta utmaningen att leda en tvärprofessionell verksamhet med en stor samlad kompetens. Du kommer att leda en enhet med cirka 45 medarbetare fördelade på tre barnteam och ett vuxenteam. I uppdraget som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och är del av verksamhetens ledningsgrupp. Som avdelningschef har du tillgång till såväl ekonomistöd som HR-stöd från förvaltningen.

Du bidrar med ett öppet, engagerat och kunnigt ledarskap. Som person och ledare är du lyhörd, har god förmåga till helhetssyn och en hög integritet. Vidare har du en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och att tillvarata medarbetarnas kompetens och engagemang som ett led i att nå verksamhetens mål. Hos oss är det patienten som är i fokus och du ansvarar för att förbättringsarbeten genomförs som främjar patienten.

I uppdraget som avdelningschef leder, planerar, utvecklar och utvärderar du verksamheten. Du har ansvar för patientsäkerhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Tillsammans med medarbetare, chefskollegor och i samverkan med interna och externa verksamheter bidrar du till visionen om ett friskare, tryggare och rikare liv.

Kvalifikationer

Du har en för uppdraget relevant högskoleutbildning. Utbildning inom beteendevetenskap, pedagogik, projektledning samt landstingets traineeprogram för framtida ledare eller motsvarande relevant utbildning är meriterande. Erfarenhet från arbete inom vården är meriterande och du behöver vara van datoranvändare. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. B-körkort krävs för tjänsten.

Erfarenhet av lednings- och utvecklingsarbete är meriterande. Du har god förmåga att organisera, leda och planera både det dagliga och det långsiktiga arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper.

Uppdraget som avdelningschef är tidsbegränsat och vi erbjuder en tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2016:103 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-09-25 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.