Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Basenhetschef Specialistenheten

Basenhetschef Specialistenheten

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Oskarshamns sjukhus söker Basenhetschef Specialistenheten. Välkommen med din ansökan senast den 24 april.

Om oss

Vid den vackra Småländska kusten, mitt i Kalmar län, ligger Oskarshamn. Kommunen erbjuder trevliga boendemiljöer, varierat och starkt näringsliv, vacker skärgårdsnatur samt ett rikt kultur- och friluftsliv.

Oskarshamns sjukhus har det lilla sjukhusets fördelar med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Vi arbetar med ständiga förbättringar och har utsetts till "Sveriges bästa mindre sjukhus" 2012, 2014 och 2015 baserat på kvalitet, väntetider och patientutlåtande. Vi är stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Vår Vision: Det framgångsrika sjukhuset nära dig med bäst tillgänglighet, kvalitet och upplevd hälsa.

Specialistenheten består av två verksamhetsområden, specialistmottagningen och Resursenheten.

Specialistmottagningen som inefattar Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning, Gynekologisk mottagning, Hudmottagning, Ögonmottagning samt Öron- näs- och halsmottagning.

Resursenheten är Oskarshamns sjukhus interna bemanningsenhet. Resursenhetens uppdrag är att täcka upp vid arbetstoppar och korttidsfrånvaro på sjukhusets avdelningar och mottagningar. Bemanningsuppdrag kan även förekomma i landstingets verksamheter utanför hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Resursenhetens verksamhet är i en utvecklingsfas där man förutom basuppdraget kommer att hantera medarbetare som önskar Rätt till heltid.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Arbetsgrupperna består förutom basenhetschef av:
Specialistmottagningen: specialistutbildade sjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare. Dessutom arbetar specialistläkare, audionomer, logopeder, ortoptist, kuratorer samt ibland barnmorskor på mottagningen som har sin organisatoriska tillhörighet under respektive klinik i Västervik.

Resursenheten: Bemanningsassistent, sjuksköterskor, undersköterskor samt medicinska sekreterare.

Sammanfattningsvis har du ansvar för klinikens ekonomi, personal, arbetsmiljö och kvalitets- och utvecklingsarbete. Du ingår i sjukhusets ledningsgrupp och rapporterar direkt till sjukhuschefen.

Kvalifikationer

Som basenhetschef vill vi att du:
- har ett utvecklande ledarskap som analyserar, reflekterar och medvetet utvecklar verksamheten och arbetsgrupperna.
- har erfarenhet av att arbeta med samt ett intresse för bemanningsfrågor.
- bedriver förändringsarbete inom respektive verksamhetsområden och har ett helhetsperspektiv.
- stimulerar personalens kompetensutveckling och strävar efter optimerad användning av vårdresurserna.
- har god förmåga att samarbeta och att skapa förtroendefulla relationer.
- har en dokumenterad erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter och rutiner.

Vi söker en ledare och chef med vilja och förmåga att utveckla såväl människor som verksamhet. Du har relevant högskoleutbildning och är van att arbeta med lednings- och utvecklingsarbete i en politiskt styrd organisation. Du har god förmåga att arbeta med adekvata IT-system. Ledarerfarenhet och/eller deltagande i Landstingets traineeprogram ses som meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om tjänsten

Referensnummer:HSF On:2016:15 Placering/enhet:Oskarshamns sjukhus Anställningsform:Tidsb enl särsk lag Anställningstid:Heltid Sysselsättningsgrad:Landstinget tillämpar tidsbegränsat förordnande för chefer med en tillsvidareanställning utifrån din grundprofession. Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-04-24 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.