Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Verksamhetschef Habiliteringen

Verksamhetschef Habiliteringen

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Västerviks sjukhus söker Verksamhetschef Habiliteringen. Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti.

Om oss

Västerviks sjukhus är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB som ligger ett stenkast från havet och Västerviks centrum. Med bred kompetens och hög specialisering ger vi god vård och trygghet åt medborgarna i norra Kalmar län. Engagerade medarbetare arbetar varje dag för hög medicinsk kvalitet, tillgänglighet och nöjda patienter. Sjukhuset har 156 somatiska vårdplatser och 59 psykiatriska. Hos oss arbetar runt 1 500 medarbetare med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Habiliteringen i norra Kalmar län arbetar med samordnad habilitering för barn, ungdomar och vuxna som har stora och varaktiga funktionsnedsättningar som de fått vid födseln eller tidigt i livet. Vi har verksamhet i Oskarshamn, Vimmerby och Västervik och vi jobbar över hela norra länet. Tillsammans är vi runt 60 medarbetare. Vår målsättning är att bibehålla eller utveckla patientens funktionsförmåga så hen ska bli så självständig som möjlig.

Inom barn- och ungdomshabiliteringen arbetar vi i tvärprofessionella team med arbetsterapeut, sjukgymnast, kurator, psykolog, logoped, specialpedagog, sjuksköterska och läkare kring barnet och familjens behov. Tillsammans med familjen diskuterar vi och planerar lämpliga insatser och mål efter en habiliteringsplan. Vi arbetar med att stimulera barnet genom lek, träning och anpassning av miljön med till exempel tekniska hjälpmedel för att bibehålla eller utveckla funktionsförmågan.

Likaså arbetar vi i tvärprofessionella team kring behov och planering för de vuxna patienterna. Med stöd från oss vill vi att den vuxna patienten ska klara så mycket som möjligt själv i vardagen till exempel med tekniska hjälpmedel, samtalsstöd, hjälp att söka god man eller att hitta en träningsform som passar. Syncentralen ger synhabilitering till barn, vuxna och äldre synskadade. Genom pedagogik, ADL och tillgänglig teknik tillgodoser vi behovet av habilitering och rehabilitering i samarbete med det tvärprofessionella teamet

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Verksamhetschefen för Habiliteringen har ansvaret för medarbetarna, ekonomin och utvecklingsarbetet. Samverkan med andra inom hälso- och sjukvården på sjukhuset eller inom regionen och nationellt är en del i uppdraget. Arbetet kräver ett helhetsperspektiv på hälso- och sjukvård och du ska sträva efter god användning av våra resurser. Du blir en ledare i en kunskapsorienterad organisation i ständig förändring med nya utmaningar och en del av sjukhusets ledning. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och utvecklande jobb. Varje dag!

Kvalifikationer

Vi söker en ledare som är trygg och transparent med god kommunikativ förmåga. En ledare som är tydlig och har förmåga att skapa god kultur och delaktighet. Du ska på ett tydligt sätt realisera sjukhusets och verksamhetens vision, mål och resultat.
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och gärna erfarenhet av habilitering och rehabilitering. Ledarskapsutbildning eller tidigare erfarenheter som chef är meriterade. Uppdraget som verksamhetschef är tidsbegränsat och vi erbjuder en tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Om tjänsten

Referensnummer:HSF VK:2016:82 Placering/enhet:Västerviks sjukhus Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Verksamhetschef Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-08-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.