Biträdande skolledare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Biträdande skolledare. Välkommen med din ansökan senast den 7 maj.

Vi erbjuder

Tillsammans med rektor utgör du skolledning med ansvar för utvecklingsarbete och personal. Du leder mot uppsatta mål och skapar förutsättningar för utveckling, engagemang och motivation. Du har ett genuint intresse för ledarskap med fokus på att tillsammans skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö. Ert gemensamma arbete ska stärka folkhögskolan som egen utbildningsform för att tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för de studerande. Du har ett direkt ansvar för skolans marknadsföring och för utåtriktade kontakter med organisationer vid olika former av samarbeten. Biträdande skolledare ersätter rektor vid hans/hennes frånvaro.

Vi söker

Du har en pedagogisk examen och/eller ledarutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska vara väl förtrogen med folkhögskolans idé och studieform. Du är kommunikativ med förmåga att lyssna, samarbeta och entusiasmera. Du måste kunna fatta beslut utifrån verksamhetens behov samt ha driv och uthållighet i arbetet med verksamhets utveckling. Du är beredd att gå in i rollen som ledare och strateg. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och ledaregenskaper. B-körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Landstinget i Kalmar län är huvudman för fyra folkhögskolor; Vimmerby, Gamleby, Högalid och Öland. Skolorna är organiserade i en bildnings- och kulturförvaltning med gemensam styrelse. Verksamheten har tydlig inriktning på hälsa och kultur i linje med landstingets vision "För ett friskare, tryggare och rikare liv".

Högalids folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning sång och vokalgrupp, musik på scen, butikssäljaryrket samt kurser för personer med funktionsnedsättning. Skolan utbildar även människor från andra länder i svenska som andraspråk. Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2017:6 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidareanställning inom förvaltningen. Sysselsättningsgrad:50% eller heltid i kombination med eventuell lärartjänst inom exempelvis språk eller matematik. Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-05-07 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.