Chef patientnämnden

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Chef patientnämnden. Välkommen med din ansökan senast den 22 november.

Vi erbjuder

Som chef för patientnämnden är din uppgift att ansvara för personal, ekonomi, arbetsmiljö samt kvalitetssäkring och utveckling av verksamheten. Du leder, följer upp och är en del i att utveckla såväl verksamhet som medarbetare. I uppdraget ingår även samarbete med övriga patientnämnder såväl regionalt som nationellt.

Du kommer även vara en del av det dagliga arbetet som bland annat innebär handläggning av enskilda patientärenden, vilket medför många kontakter med patienter, närstående, personal i olika funktioner samt förvaltningsledningar och andra myndigheter. I tjänsten ingår även att biträda Patientnämnden vid dess möten och sammanträden. Till arbetsuppgifterna hör också att rekrytera, utbilda och utse stödpersoner åt patienter som är föremål för tvångsvård.

Vi söker

Vi söker dig som har utbildning på universitets/högskolenivå, sjuksköterskeutbildning eller annan likvärdig utbildning, samt kunskaper om vårdens innehåll och organisation. Erfarenhet av motsvarande arbete och arbete inom hälso- och sjukvården är en merit liksom erfarenhet av utredningsarbete.

För att lyckas i rollen har du en förmåga att lyssna och skapa engagemang och delaktighet i arbetet. Du har lätt för att skapa förtroende och kontakter. Du är mål- och resultatorienterad och ser till helheten där du bidrar med ditt strategiska och analytiska tänkande för att stödja verksamheten. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, har god initiativförmåga och lätt att samarbeta.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i arbetsledande position samt att du har vidareutbildning inom chef- och ledarskap. Vi kommer även att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Landstingets främsta uppgift är att erbjuda en god hälso- och sjukvård till alla som bor eller vistas i Kalmar län. En stor del av landstingets administrativa resurser finns tillgängliga genom Landstingsdirektörens stab. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information/ kommunikation, utveckling och planering. Stabens arbete bestäms till stor del via uppdragsbeskrivningar och landstingsplanens inriktning.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2017:21 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Tillträde:Efter överenskommelse Ansök senast:2017-11-22 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.