Jurist inom dataskydd och IT

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Jurist inom dataskydd och IT. Välkommen med din ansökan senast den 1 december.

Vi erbjuder

Ann-Sofie Dejke är kanslidirektör på Landstinget i Kalmar län, som nu söker en jurist till en ny tjänst som dataskyddsombud.
- Det här är en viktig tjänst för att vi ska kunna fortsätta att erbjuda en säker verksamhet för våra invånare, så att de kan fortsätta att känna sig trygga med att deras personuppgifter behandlas på ett korrekt och lagligt sätt, säger hon.
Dataskyddsombudet kommer att arbeta för ökad kunskap och medvetenhet om säkerhetsskydd inom hela landstinget, samt informera, utbilda och ge råd om dataskyddsförordningen och angränsande regler och lagstiftning.

Som Dataskyddsombud kontrollerar du att personuppgifter behandlas på ett korrekt och lagligt sätt. Du kommer även att handlägga allmänna juridiska frågeställningar, särskilt med inriktning på IT-rätt.

Du arbetar för ökad kunskap och medvetenhet om säkerhetsskydd inom hela organisationen och informerar och ger råd om dataskyddsförordningen och angränsande regler. I rollen ingår också att identifiera kompetensutvecklingsbehov, planera och genomföra utbildningar avseende dataskyddsförordningen och angränsande lagstiftning. Du kommer även att övervaka den interna efterlevnaden av organisationens strategi för dataskydd.

Vi söker

Vi söker dig som har en har juristexamen eller annan likvärdig utbildning och som har mycket goda kunskaper i IT-rätt och goda kunskaper i vad den nya dataskyddsförordningen innebär för myndigheter. Du har även goda kunskaper i personuppgiftslagen och patientdatalagen. Vidare vill vi att du har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som personuppgiftsombud eller på annat sätt har arbetat inom området samt om du har erfarenhet av arbete med kravställande av säkerhetsskyddsåtgärder utifrån gällande lagstiftning.

Du är öppen, engagerad, kunnig. Du har förmåga att arbeta strukturerat, tar initiativ och är kvalitetsmedveten. Du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt och tycker om att ge service. Du tar stort eget ansvar i ditt arbete. Du har förmågan att se helheten och arbetar bra både självständigt och i grupp. Du bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du har en god pedagogisk förmåga och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har ett intresse för utvecklingsfrågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en offentlig och politiskt styrd organisation. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Vår arbetsplats

Landstingets främsta uppgift är att erbjuda en god hälso- och sjukvård till alla som bor eller vistas i Kalmar län. En stor del av landstingets administrativa resurser finns tillgängliga genom Landstingsdirektörens stab. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information/ kommunikation, utveckling och planering. Stabens arbete bestäms till stor del via uppdragsbeskrivningar och landstingsplanens inriktning.

Kanslienheten ansvarar för den huvudsakliga beredningen av ärenden till landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige m.fl. och sköter sekreterarskapet åt flertalet av landstingets politiska beslutsorgan.
Vi bistår landstingsdirektören och förvaltningarna i det strategiska utvecklingsarbetet och arbetar med att ta fram övergripande och landstingsgemensamma regler och riktlinjer inom policyområdet kvalitet och säkerhet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2017:22 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-12-01 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.