Dokumentcontroller

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Dokumentcontroller. Välkommen med din ansökan senast den 1 oktober.

Vi erbjuder

Du ansvarar för
- officiell e-postlåda, postöppning, registrering, och löpande kvalitetskontroll över handläggares registrering samt arkivering av avslutade ärenden

- att ge dagligt stöd till handläggare vid registrering och allmänna registarturfrågor

- att vara dagligt stöd som en av experterna på myndighetens dokument- och ärendehanteringssystem

- att bistå vid utlämnande av allmänna handlingar

- planera, samordna och genomföra löpnade utbildningar

- ansvara för att ta fram och uppdatera riktlinjer och rutiner för registrering och utlämnande av handlingar som stöd för verksamheten

- delta i utvecklingsarbete, bland annat med att utveckla en digital ärendehantering

Vi söker

Vi söker dig som har erfarenhet av registrators- och arkivverksamhet samt att hantera allmänna handlingar i offentlig sektor. Du har goda kunskaper om gällande lagar och föreskrifter. Du har en akademisk utbildning med inriktning på arkiv och informationsvetenskap, statskunskap eller annan likvärdig utbildning.

Det är meriterande om du är Diplomerad registrator samt har erfarenhet av att arbeta med dokument- och ärendehanteringssystem och av digitala arbetssätt.
Du har några års erfarenhet av liknande arbete och har även erfarenhet av att hålla utbildningar

Som person är du är öppen, engagerad, kunnig och du har ett intresse för utvecklingsfrågor. Du har förmåga att arbeta strukturerat, tar initiativ och är kvalitetsmedveten. Du tycker om att ge service och du tar stort eget ansvar i ditt arbete. Du har förmågan att se helheten och arbetar bra både självständigt och i grupp. Du bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du har en god pedagogisk förmåga och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vår arbetsplats

Landstingets främsta uppgift är att erbjuda en god hälso- och sjukvård till alla som bor eller vistas i Kalmar län. En stor del av landstingets administrativa resurser finns tillgängliga genom Landstingsdirektörens stab. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information/ kommunikation, utveckling och planering. Stabens arbete bestäms till stor del via uppdragsbeskrivningar och landstingsplanens inriktning.

Landstinget i Kalmar län står i begrepp att digitalisera dokument- och ärendehanteringen. Vi söker en dokumentcontroller då vår nuvarande registrator kommer att gå i pension.

Som dokumentcontroller kommer du ha en central och viktig roll i förändringsarbetet framåt genom att driva frågor och delta införandet av ett nytt övergripande dokument- och ärendehanteringssystem. Du ska verka för att skapa förutsättningar för att registreringen på landstinget fungerar korrekt och effektivt och att verksamheterna efterlever de krav som ställs. Du kommer att arbeta nära arkivansvarig och i dialog med övrig verksamhet inom landstinget. Du säkerställer att hanteringen av landstingets handlingar följer enhetliga rutiner och givna regler. Du jobbar verksamhetsnära med att stötta medarbetarna i frågor rörande registrering och ärendehantering och du utbildar medarbetarna att arbeta självständigt.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2017:13 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-10-01 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.