Ekonomidirektör

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Ekonomidirektör. Välkommen med din ansökan senast den 10 november.

Vi erbjuder

Vi är en organisation som tror att vi blir bäst när vi arbetar tillsammans. Vi satsar på chef- och ledarskapet, vilket ger goda förutsättningar för din personliga utveckling. Du får också arbeta aktivt med att utveckla verksamheten. Vi har sedan flera år ett etablerat förbättringsarbete "Varje dag lite bättre - kraften hos många" som lett fram till betydande förbättringar inom olika delar av vår verksamhet och som utgår från varje individs förmåga att bidra.
Du kommer till en arbetsplats med öppet arbetsklimat och fokus på bra bemötande. Här arbetar kompetenta och engagerade medarbetare.

Som ekonomidirektör arbetar du på landstingsdirektörens uppdrag och har det övergripande ansvaret för landstingets ekonomifrågor. Du leder och samordnar landstingets ekonomi- och styrningsarbete. Du driver och utvecklar arbetet med planering och uppföljning, redovisning, budget och finansieringsfrågor. Du leder Ekonomienheten med 10 medarbetare som ingår i Landstingsdirektörens stab och har funktionsansvar för ekonomifrågorna i landstinget. . Inom enheten ingår också Sektionen för hållbar utveckling med 6 medarbetare. Ekonomidirektören ingår i landstingsdirektörens ledningsgrupp och stabschefsgruppen.

Vi söker

Vill du bli vår ekonomidirektör och bidra i vårt arbete med att leda ett framgångsrikt landsting med fokus på kvalitet och bra bemötande? Vi söker dig som delar vår syn att nyckeln till god ekonomi sitter i hög kvalitet och som vill främja hållbarhet, tänker långsiktigt och som med hjälp av våra engagerade och kunniga medarbetare vill utveckla verksamheten ytterligare.
Landstinget ansvarar idag för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, bildning och kulturfrågor.
När vi den 1 januari 2019 blir Region Kalmar län kommer vi också ha regionalt utvecklingsansvar.

Du är en strategisk, analytisk och utvecklingsorienterad ledare med stort engagemang som har lätt för att samarbeta och inspirera andra. Verksamhetsintresse och förmågan att se samband och driva arbetet framåt är viktiga egenskaper. Som person är du kommunikativ och pedagogisk med bredd och helhetssyn och du har ett konstruktivt synsätt och agerande. Du ser medarbetarna som din viktigaste resurs och har förmågan att få människor runt omkring dig att växa.

Du har akademisk utbildning inom ekonomiområdet kombinerad med flera års erfarenhet av ledarskap i komplexa organisationer, gärna från politiskt styrd verksamhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Landstingets främsta uppgift är att erbjuda en god hälso- och sjukvård till alla som bor eller vistas i Kalmar län. En stor del av landstingets administrativa resurser finns tillgängliga genom Landstingsdirektörens stab. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information/ kommunikation, utveckling och planering. Stabens arbete bestäms till stor del via uppdragsbeskrivningar och landstingsplanens inriktning.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2017:20 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Tillträde:Efter överenskommelse Ansök senast:2017-11-10 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.