Företagsläkare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Företagsläkare. Välkommen med din ansökan senast den 24 oktober.

Om oss

Landstingsdirektörens stab består av medarbetare som stödjer landstingets verksamhet inom bland annat ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information, kommunikation, utveckling, folkhälsa och planering.

Landstingshälsan är landstingets företagshälsovård och kunskapsresurs inom arbetsmiljö och hälsofrämjande arbete. Vi erbjuder en oberoende och professionell specialistkompetens inom arbetsmedicin, rehabilitering, ergonomi, arbetspsykologi, förebyggande arbetsmiljöarbete och arbetsmiljörelaterade frågeställningar. Vår verksamhetsidé är att erbjuda landstingets anställda vår samlade kompetens och våra tjänster inom arbetsmiljö och rehabilitering.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Det händer mycket inom arbetsmiljöområdet och vi söker dig som har ett genuint intresse av arbetsmiljöfrågor och som är intresserad av att utveckla och driva Landstingshälsans arbete framåt för att säkerställa ett förebyggande arbetsmiljöarbete och i förlängningen ett friskt arbetsliv, god arbetsmiljö, förbättrade rehabiliteringsinsatser och snabbare och hållbar återgång i arbete.

Arbetsuppgifterna består i att vara medicinsk konsult i arbetsmiljöfrågor både mot organisation och individ samt arbeta med arbetslivsinriktad rehabilitering och arbetsrelaterad sjukvård. I uppgifterna ingår också att genomföra lagstadgade undersökningar och att medverka i utbildning och information. Vidare ska du också i nära samarbete delta i projekt som syftar till förbättringar inom arbetsmiljöområdet.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare

Har du företagsläkarutbildning eller erfarenhet från arbete som företagsläkare är detta en merit.
Kompetens inom området allmänmedicin med erfarenhet av flerårigt patientarbete är en fördel liksom erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering. Om du är intresserad av tjänsten men saknar vidarutbildning till företagsläkare kan detta ske inom anställningen.
Om du inte prövat på företagshälsovård innan så vill vi att du har ett genuint intresse av arbetsmiljöfrågor och därför vill utveckla dig själv och vara med i verksamhetens utveckling.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen att höra av dig eller besöka oss så berättar vi mer!

Körkort krävs, då resor inom länet förekommer.

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2016:23 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsivdareanställd Sysselsättningsgrad:Efter överenskommels Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-10-24 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.