Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Handläggare, Asyl- och flyktinghälsovården

Handläggare, Asyl- och flyktinghälsovården

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Primärvårdsförvaltningen söker Handläggare, Asyl- och flyktinghälsovården. Välkommen med din ansökan senast den 2 oktober.

Om oss

Landstingets Primärvårdsförvaltning erbjuder primärvård till hela Kalmar län. Vi sätter människan i fokus och arbetar varje dag för att bli lite bättre. Vår grund är allmänmedicin och ett hälsofrämjande perspektiv.

Asyl - och flyktinghälsovården är en länsövergripande enhet i Landstinget i Kalmar län. Vi arbetar dels vid de stationära mottagningarna i Hultsfred och Kalmar men även med mobil verksamhet ute i länet. Vi erbjuder alla nyanlända asylsökande och flyktingar individuell hälsoundersökning.

I vårt uppdrag ingår även att söka ersättning för kostnader avseende varaktig och kostnadskrävande vård. Det är inom detta område vi nu söker ny medarbetare.

Som medarbetare i teamet kommer du aktivt att delta i den fortsatta utvecklingen
av enhetens arbete och ha ett tätt samarbete med övriga medarbetare på enheten.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Arbetet består i att identifiera och sammanställa återsökningsbara sjukvårdskostnader avseende vissa asylsökande och flyktingar. Sammanställningarna utgör underlag för återsökning av ersättning till Landstinget hos Migrationsverket. Eftersom det statliga regelverket inom vilket ersättningarna söks är detaljerat och de eftersökta beloppen ofta är av väsentlig storlek är det av stor vikt att arbetet bedrivs med stor noggrannhet. I arbetet ingår kontakter med såväl Landstingets olika vårdenheter som olika myndigheter, t.ex. Migrationsverket, kommuner med flera. Arbetet kan även består av arbetsuppgifter som är kopplat till den grundutbildning som du har.

Kvalifikationer

Du bör besitta förmåga att arbeta självständigt, att uttrycka dig väl i tal och skrift och ha god organisationsförmåga. Du bör ha arbetat med Cosmic eller liknande sjukvårdssystem och gärna ha erfarenhet av att arbeta och göra sammanställningar i Excel. Du bör vara en utåtriktad person eftersom det i ditt arbete ingår att utbilda/informera samt att jobba med ett stort antal samarbetspartner. Önskvärt är att du har en utbildning med inriktning mot hälso- och sjukvård.

Om tjänsten

Referensnummer:PV:2016:99 Placering/enhet:Primärvårdsförvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-10-02 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.