Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Handläggare/samordnare

Handläggare/samordnare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Handläggare/samordnare. Välkommen med din ansökan senast den 11 april.

Om oss

Landstingsdirektörens stab består av medarbetare som stödjer landstingets verksamhet inom bland annat ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information, kommunikation, utveckling, folkhälsa och planering.

Kanslienheten ansvarar för den huvudsakliga beredningen av ärenden till landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige m.fl. och sköter sekreterarskapet åt flertalet av landstingets politiska beslutsorgan.

I uppgiften ingår att bistå landstingsdirektören och förvaltningarna i det strategiska utvecklingsarbetet. Vi arbetar med att ta fram övergripande och landstingsgemensamma regler och riktlinjer inom policyområdet kvalitet och säkerhet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Som handläggare kommer du bl.a. att samordna ärenden till olika politiska organ inom landstinget. Du kommer att vara sekreterare i olika politiska organ och förbereda ärenden till dessa samt planera, administrera och genomföra dessa sammanträden. Du utgör ett professionellt stöd till våra förtroendevalda. Du ska också vare en aktiv part i utvecklingen av de demokratiska arbetsformerna, bland annat i landstingets arbete med utbildning för förtroendevalda. Du har en viktig roll i enhetens utvecklingsarbete bland annat när det gäller vår ärendehantering och IT-stödet.

I tjänsten ingår även andra varierande administrativa arbetsuppgifter både av stödjande och samordnande karaktär.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskole-/universitetsutbildning, samhällsvetenskaplig inriktning t.ex. statsvetenskap alternativt juristexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har tidigare erfarenhet av ovan nämnda arbetsuppgifter och vi ser gärna att du har erfarenhet från offentlig förvaltning och är väl förtrogen med arbete i en politiskt styrd organisation.
Du är social, strukturerad, noggrann, flexibel och serviceinriktad. Du har lätt för att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer men också förmåga att arbeta självständigt och under tidspress.

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2016:9 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-04-11 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.