HR-konsult Vikariat

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Västerviks sjukhus söker HR-konsult Vikariat. Välkommen med din ansökan senast den 30 oktober.

Om oss

Västerviks sjukhus är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB som ligger ett stenkast från havet och Västerviks centrum. Med bred kompetens och hög specialisering ger vi god vård och trygghet åt medborgarna i norra Kalmar län. Engagerade medarbetare arbetar varje dag för hög medicinsk kvalitet, tillgänglighet och nöjda patienter. Sjukhuset har 156 somatiska vårdplatser och 59 psykiatriska. Hos oss arbetar runt 1 500 medarbetare med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Vi söker nu en HR-konsult för ett vikariat till sjukhusets ledningsstab.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

HR-enheten vid Västervik sjukhus är en av Hälso- och sjukvårdsförvaltningens tre HR-enheter som ger stöd och service till de tre sjukhusen i länet samt Diagnostiskt centrum.
Som HR-konsult hos oss ingår du i ett arbetslag av 8 personer vilka arbetar konsultativt och skapar mervärde för verksamheten och cheferna med ett starkt fokus på att nå goda resultat och bidra till att verksamheten når uppsatta mål. HR-enhetens arbetsområde är brett och innehåller uppgifter inom HR till exempel arbetsmiljö, rehabilitering, arbetsrätt, förhandling, rekrytering, kompetensförsörjning, kompetensutveckling, pensionsfrågor, lönehandläggning och lönefrågor mm.

Din roll
I rollen som HR-konsult ger du råd, stöd och hanterar enskilda frågor och uppdrag.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med HR-chef och HR-konsulter, samt med övriga professioner inom ledningsstaben.
Din roll är främst att vara ett konsultativt stöd till våra chefer i alla förekommande personalfrågor och förmedla ett tydligt och gemensamt förhållningssätt utifrån landstingets personalpolitik. Du har förmåga att skapa goda relationer och gärna erfarenhet av att möta chefer och medarbetare i olika personalrelaterade situationer, där du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

I jobbet ingår också att samverka med kollegor inom landstingets övriga verksamheter. Genom att arbeta i olika konsultteam kompletterar kompetensområdena personal, ekonomi och verksamhetsutveckling varandra.

Arbetet kännetecknas av ett professionellt bemötande med hög kompetens. Varje dag.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen inom PA/HR-området. Vi ser gärna dig som är relativt nyutexaminerad.
Vi värdesätter att du har dessa egenskaper:
God social kompetens
Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
Mycket serviceinriktad
Stor initiativförmåga
Pedagogisk och analytisk förmåga
Öppen för varierande arbetsuppgifter

Om tjänsten

Referensnummer:HSF VK:2016:121 Placering/enhet:Västerviks sjukhus Anställningsform:Vikariat Anställningstid:Vikariat för föräldraledighet Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-10-30 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.