HR-konsult

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker HR-konsult. Välkommen med din ansökan senast den 12 november.

Vi erbjuder

Samtliga verksamheter och samtliga anställda inom landstinget arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Som HR-konsult i Hälso- och sjukvårdsförvaltningen tillämpar du dina HR-kunskaper i en intressant och viktig verksamhet för samhället.

I rollen som HR-konsult ger du råd, stöd och hanterar enskilda frågor och uppdrag inom områdena hälsa och arbetsmiljö, rekrytering, avtals- och arbetsvillkor samt chef- och medarbetarskap. Som HR-konsult arbetar du med ett antal enheter där rollen till stor del innebär att arbeta konsultativt med enhetens chefer för att skapa mervärde för verksamheten och bidra till att verksamheten når uppsatta mål.

Du har tillsammans med kollegor särskilt ansvar för något av områdena arbetsrätt, rekrytering, arbetsmiljö och rehabilitering, lön, kompetensutveckling och personaluppföljning där du driver utvecklingsfrågor.

För oss är delaktighet och möjlighet till inflytande viktiga frågor. Genom exempelvis medarbetarsamtal och arbetsplatsträffar vill vi främja till ett öppet, engagerat och kunnigt medarbetarskap. Som medarbetare hos oss har du en individuell utvecklingsplan där du tillsammans med din chef kommer fram till hur din kompetensutveckling ska se ut för att främja verksamheten och bidra till din personliga utveckling.

Vi söker

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot HR eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande roll.

Du har goda kunskaper om lagar och avtal gällande bland annat anställning, arbetsmiljö, rehabilitering, samverkan och vet hur de tillämpas i praktiken.

Du hanterar Office-paketet bra och har lätt för att lära nya IT-system.

För att lyckas och trivas som HR-konsult behöver du vara ansvarsfull, serviceinriktad och ha stor initiativförmåga. Du har en förmåga att skapa goda, professionella relationer. Du trivs med att variera självständigt arbete med arbete i grupp.

Du är bra på att strukturera och planera samt lyssna in organisationens olika utmaningar för att på ett konstruktivt sätt hantera och lösa problem som uppstå. Du har förmågan att inhämta, värdera och sammanställa relevant information. Du kan kommunicerar på adekvat, både muntligt och skriftligt, och anpassar budskapet beroende på vem som är mottagare.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Hälso- och sjukvårdsförvaltningens HR-enhet ger stöd och service till länets tre sjukhus och Diagnostiskt centrum. HR-enheten består av ca 20 medarbetare. Denna tjänst är placerad i Kalmar där 11 av enhetens medarbetare utgår från. Enheten har just flyttat in i nya aktivitetsbaserade lokaler.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:137 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-11-12 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.