IT Systemtekniker

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker IT Systemtekniker. Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti.

Vi erbjuder

Dina arbetsuppgifter är att i huvudsak arbeta med utveckling, att ta fram långsiktiga lösningar som följer våra planer när det gäller vår server och lagringsplattform, samt att planera och genomföra dessa. Stor vikt ligger i att arbeta proaktivt. Tyngdpunkten i dina arbetsuppgifter ligger inom server, backup/restore samt Disaster recovery. I detta ingår även automatisering och livscykelhantering. I arbetet ingår även övrigt förekommande uppgifter inom server/lagring.

En annan viktig del i ditt arbete är kontakten med våra verksamheter för att fånga upp behov och omsätta det till praktiskt genomförbara lösningar. Du ingår i beredskapsorganisationen för teamet server/lagring och din arbetsplats är i våra nya lokaler i kvarteret Valfisken, Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har utbildning inom systemteknik eller annan likvärdig utbildning.
Du bör ha goda kunskaper om:
- Komplexa IT-miljöer i större verksamhet med övervakning dygnet runt
- Backup/restore
- Server- och lagringsteknologier
- Projektarbete och metoder för detta
- Dokumentation

Du har också en förmåga att omsätta beställarkrav eller koncept till lösningsförslag och du har erfarenhet av att skapa dokumentation för arbetsprocessen eftersom en väsentlig del av arbetet förutsätter noggrann dokumentation. Meriterande är dina kunskaper inom lagringslösningar, automatiserade serverinstallationer eller drift av serverhallar.

Du är drivande, noggrann, kvalitetsmedveten och har förmåga att lägga upp arbete och dokumentation på ett strukturerat sätt. Du arbetar metodisk, får saker att hända och inte rädd för att ta tag i svåra uppgifter. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet och att du har körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget

Vill du vara med och utveckla vår infrastruktur?
Vi söker nu en systemtekniker. Enheten IT Infrastruktur levererar plattformen för alla system som används i landstinget och ansvarar för en robust, säker och tillgänglig infrastruktur inom området server/lagring, säkerhet och nätverk i landstinget. Vi arbetar idag i en stor komplex IT-miljö som består av ca 900 servrar varav 700 virtuella och flertal lagringssystem. Vi har ett nätverk med drygt 16 000 aktiva enheter.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:19 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-08-20 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.