Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/IT Teknisk Systemförvaltare

IT Teknisk Systemförvaltare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker IT Teknisk Systemförvaltare. Välkommen med din ansökan senast den 15 september.

Om oss

Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. Inom IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare uppdelat på enheterna IT Infrastruktur, IT Arbetsplats, IT Applikation och IT Vårdsystem.
Läs gärna med på:
Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Enheten IT Applikation söker nu en medarbetare till Team Systemförvaltning. Teamet har det tekniska ansvaret för landstingets cirka 350 IT-system och hela deras livscykel. Det innebär införande av nya system, förvaltning och vidareutveckling samt avveckling av system. I det ingår att granska kravspecifikationer och avtal ur teknisk synvinkel, stötta vid upphandling samt kravställa mot leverantörer. I ansvaret ingår det också att se till att alla tekniska förutsättningar finns på plats för att kunna installera och konfigurera IT-systemen.

Team Systemförvaltning har en koordinerande funktion mellan kärnverksamheterna, externa leverantörer, interna och externa driftorganisationer. I den dagliga förvaltningen ingår det att effektivisera, automatisera och optimera samt agera proaktivt genom att övervaka samtliga IT-system och säkerställa dess drift. En annan uppgift är att delta i nationella forum.

Samverkan mellan IT och kärnverksamheterna sker genom samverkansmodellen pm3 och målet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Hos oss arbetar du med underhåll, ändringshantering, utveckling, problemlösning och att vara 2:a linjens support. Rollen som systemförvaltare innebär att ha ansvaret för IT-system med förvaltning och dokumentation. Du deltar också i arbetet med utvecklings- och förvaltningsplaner.

En annan uppgift du har är att vara delaktig i att effektivisera och förbättra den tekniska miljön för att kunna möta framtida utveckling. I rollen ingår att du håller dig informerad om utvecklingen på området och du arbetar nära den verksamhetsnära förvaltningen.

Ditt arbetsområde är främst med system inom processerna Ekonomi och Digitala informationskanaler men även andra system kan förekomma då vi inom teamet stödjer varandra i det löpande arbetet mellan de olika objekten.

Vår verksamhet är landstingsövergripande och du är placerad i Kalmar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning samt några års erfarenhet inom området.
Vår systemmiljö är till största delen Windows-baserad. För att klara arbetet har du grundläggande kunskaper om nätverk och säkerhet, goda kunskaper om Microsoft server- och klientoperativ samt behärskar SQL-server.

Vi ser att du i linje med våra värderingar är en individ som har förmåga att ta egna initiativ och driva din egen utveckling framåt. Som person är du öppen och intresserad av den nya teknikens möjligheter och utveckling. Du har en stark vilja att lägga fokus på samverkan med kärnverksamheterna.

Som person är du drivande, noggrann, strukturerad och har ett strategiskt tänkande. Du är bra på att kommunicera både i tal och skrift. För att trivas bra som systemförvaltare hos oss är du en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap och har ett brinnande intresse för service. Du trivs med att arbeta i team, ta egna initiativ och jobba självständigt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För arbetet behöver du ha körkort B.

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2016:9 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-09-15 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.