Klinikapotekare psykiatri

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Klinikapotekare psykiatri. Välkommen med din ansökan senast den 31 mars.

Om oss

Landstingets främsta uppgift är att erbjuda en god hälso- och sjukvård till alla som bor eller vistas i Kalmar län. En stor del av landstingets administrativa resurser finns tillgängliga genom Landstingsdirektörens stab. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information/ kommunikation, utveckling och planering. Stabens arbete bestäms till stor del via uppdragsbeskrivningar och landstingsplanens inriktning.

Vill du vara med och utveckla det kliniska arbetet inom psykiatrin?

Landstinget i Kalmar län har idag en välfungerande verksamhet där apotekare medverkar i det patientnära arbetet inom flera områden. Det kliniska arbetet inom psykiatrin har utvecklats under de senare åren och vi har ständiga önskemål från verksamheten om att delta i arbetet med att uppnå en hög patientsäkerhet och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning.
Vi behöver nu utöka vårt team med en apotekare som kommer att ha psykiatrin i norra länsdelen som huvudsaklig uppdragsgivare. Placering på Västerviks sjukhus med hela norra länsdelen som arbetsområde. Du kommer att ingå i ett team av apotekare och klinisk farmakolog inom landstingets läkemedelssektion.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter:
Klinikrelaterat arbete i nära samverkan med psykiater och andra professioner, exempelvis utbildningar till läkare och övrig vårdpersonal, läkemedelsgenomgångar och information till patienter inom psykiatrins öppen och slutenvård.
Analys av läkemedelsförskrivning i samverkan med Psykiatriförvaltningens enheter.
Medverka i Läkemedelskommitténs arbete med t.ex. terapigruppsarbete och ordinationsmallar i journalsystemet.
Medverka i skötseln av läkemedelsservice och läkemedelsautomater inom psykiatri och somatik.
Andra arbetsuppgifter inom läkemedelssektionen kan också bli aktuella.

Kvalifikationer

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller motsvarande och som vill ha ett stimulerande och varierande arbete i nära samarbete med sjukvården. Som person har du lätt att kommunicera och skapa kontakter. Du är bra på att förmedla information på ett pedagogiskt sätt och har ingenting emot att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från patientnära arbete, gärna inom psykiatrin, samt att du läst relevanta kurser inom klinisk farmaci. Magisterutbildning i klinisk farmaci är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt intresse för psykiatriområdet.
Körkort är önskvärt.

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2017:2 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-03-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.