Forskningssektionen söker Koordinator kliniska prövningar

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Forskningssektionen söker Koordinator kliniska prövningar. Välkommen med din ansökan senast den 20 oktober.

Vi erbjuder

Uppgifterna är varierade och innebär att du arbetar utåtriktat med besök, samordning, och information/utbildning till olika målgrupper. Det innebär också att bygga upp och stärka den infrastruktur som finns för att stödja klinisk prövningsverksamhet och klinisk forskning. Du kommer att vara kontaktperson för läkemedels- och medicintekniska företag avseende initiering, planering och genomförande av kliniska prövningar. En viktig uppgift initialt är att vara med och utveckla arbetsprocesser och regelverk avseende kliniska prövningar i samverkan med andra aktörer inom vårt landsting och vår sjukvårdsregion. Andra viktiga uppgifter är att delta i uppbyggnationen av Forum Sydost som är den sjukvårdsregionala stödstrukturen för klinisk forskning. Du förväntas delta i olika nätverk internt, lokalt och regionalt. Du förväntas också stödja olika enheter i arbetet med kliniska prövningar, som rådgivare, bollplank och, i mån av tid, själv aktivt delta i prövningsverksamhet.

Arbetet som bedrivs är länsövergripande varför körkort är ett krav. Arbetsgivaren tillhandahåller bil i tjänsten.

Vi söker

Du är legitimerad sjuksköterska med god erfarenhet av klinisk prövningsverksamhet. Du har helst också erfarenhet av att arbeta övergripande med frågor som rör klinisk prövningsverksamhet. Meriterande är även akademiska meriter såsom magister - eller kandidatexamen och att du har arbetat i projektform och gärna haft en projektledarroll. Du har goda kunskaper i svenska och har lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Du har god datorvana, inklusive Office-paketet. Du har även erfarenhet inom Cosmic, vårt journalsystem, av mer ingående karaktär. Du har genomgått GCP utbildning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom förmåga att leda, ta egna initiativ, samarbeta men även arbeta självständigt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och är bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. För dig är det även naturligt att prata inför grupper.

Vår arbetsplats

Landstingets främsta uppgift är att erbjuda en god hälso- och sjukvård till alla som bor eller vistas i Kalmar län. En stor del av landstingets administrativa resurser finns tillgängliga genom Landstingsdirektörens stab. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information/ kommunikation, utveckling och planering. Stabens arbete bestäms till stor del via uppdragsbeskrivningar och landstingsplanens inriktning.

Forskningsenheten, som finns vid Länssjukhuset i Kalmar, har en länsövergripande funktion inom Landstinget i Kalmar län. Vi söker nu en koordinator för kliniska prövningar i form av en 3-årig projektanställning med möjlighet till förlängning. Koordinatorfunktionen är en del av en regional stödstruktur för klinisk forskning. Det övergripande syftet med denna tjänst är att skapa och utveckla en känd, ändamålsenlig, attraktiv infrastruktur för såväl akademiska som industrisponsrade kliniska prövningar av läkemedel och medicinteknik inom Landstinget i Kalmar län. Koordinatorn har en viktig funktion i arbetet med att utveckla och förbättra hälso- och sjukvården i vårt landsting och i regionen.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2017:14 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Allmän visstid Anställningstid:Allmän visstid Sysselsättningsgrad:100%, men annan sysselsättningsgrad kan diskuteras Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-10-20 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.