Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Kurator till psykiatriska öppenvårdsmottagningen

Kurator till psykiatriska öppenvårdsmottagningen

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Psykiatriförvaltningen söker Kurator till psykiatriska öppenvårdsmottagningen. Välkommen med din ansökan senast den 15 maj.

Om oss

Vi är samlade i en länsövergripande psykiatriförvaltning och vår verksamhet är uppdelad i sex basenheter. Vi är idag totalt ca 600 medarbetare.

Kurator till Psykiatriska Öppenvården, Västervik
Tillsvidareanställning

Vår Öppenvårdsverksamhet ingår i en länsövergripande förvaltning som är uppdelad i sex basenheter med totalt ca 600 medarbetare. Vår basenhet består av en öppenvårdsmottagning i Västervik, en öppenvårdmottagning i Vimmerby samt slutenvårdsavdelningar, rättpsykiatri och beroeondeenhet i Västervik. Öppenvårdsmottagningen i Västervik är en specialistpsykiatrisk allmän mottagning. Målgruppen är patienter över 18 år som är i behov av psykiatrins specialiserade utrednings-, bedömnings- och behandlingsinsatser.

Kurator till Psykiatriförvaltingen (psyk.rehab)

Psykrehab är en specialiserad del av öppenvården som utreder och behandlar patienter med neuropsykiatrisk problematik (företrädesvis ADHD och Autismspektrumstörning) samt patienter med psykossjukdomar. Behandlingsarbetet utgår från en helhetssyn som innebär en förståelse för hur psykiska, fysiska, sociala, medicinska och existentiella faktorer påverkar den enskildes livssituation.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Arbetetet innebär specialistpsykiatriska behandlingsinsatser och neuropsykiatriska utredningar i samverkan med läkare och andra teammedlemmar. Behandlingsinsatsen kan ske både indviduellt och gruppinriktat. En del av arbetet utgörs av patient och anhörigutbildningar.
Du har som Kurator ett nära samarbete med dina kollegor samt övriga teammedlemmar - läkare, sjuksköterska, kurator, psykolog, skötare och teamsekreterare. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns att tillgå som resurspersoner.
Kuratorn på Psykrehab förväntas ta del av kontinuerlig kompetensutveckling och handledning.

Kvalifikationer

Socionomexamnen eller annan högskoleutbilding som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Påbyggnadsutbildning i behandlingsarbete ex steg 1-utbildning ses som meriterande för tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Facklig företrädare:
Vision Eva-Marie Sabel tel: 0490-86740
SACO Anna Nordström tel: 0490-86468

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 15 maj 2016. Intervjuer sker löpande. Vi vill att du bifogar cv och personligt brev till din ansökan.


Om tjänsten

Referensnummer:PF:2016:27 Placering/enhet:Psykiatriförvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:heltid, måndag-fredag Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-05-15 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.