Kurator/Socionom

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Psykiatriförvaltningen söker Kurator/Socionom. Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti.

Om oss

Vi är samlade i en länsövergripande psykiatriförvaltning och vår verksamhet är uppdelad i sex basenheter. Vi är idag totalt ca 600 medarbetare.

Psykiatrin i Södra Kalmar län tillhör Psykiatriförvaltningen inom landstinget i Kalmar län och består av öppenvård, slutenvård behandlingsenhet och psykiatrisk rehabilitering.

På kliniken arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer, psykoterapeut, medicinska sekreterare med flera.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att utföra psykosocialt behandlingsarbete med patienter och närstående utifrån ett helhetsperspektiv.
Arbetsområdet innefattar samverkan både internt och externt samordning mellan slutenvård, öppenvård, socialtjänst och övriga berörda parter.

Arbetsmoment är utredningar, bedömningar och behandlingar i form av samtal. Viss del kan innefatta handledning av annan personal i psykosociala frågor. Framåt finns också goda möjligheter att arbeta mer utåt å hela klinikens vägnar, inom ramen för flera projekt.

Kvalifikationer

Vi söker nu dig som har flerårig erfarenhet som socionom/kurator alternativt socialsekreterare/handläggare inom kurativt/behandlande arbete. Din utbildningsbakgrund är med fördel Socionom eller annan som kan bedömas som likvärdig för arbetet.
Tjänsten kräver god kännedom om kommunala och statliga myndigheter där deras insatser och funktioner kan behövas. Vi ser naturligtvis att du är förtrogen med gällande lagstiftning såsom SOL, HSL & LSS. Vi förutsätter att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket. Erfarenhet från socialtjänst och/eller psykiatrisk verksamhet är meriterande. En stor andel av din tjänstgöring sker vid Beroendecentrum, och erfarenhet av beroendevård är meriterande.

Som person är du positiv, utvecklingsorienterad, trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du har en naturlig förmåga att arbeta med patienten eller familjen i fokus. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden, så skicka in din ansökan redan idag.

Om tjänsten

Referensnummer:PF:2016:42 Placering/enhet:Psykiatriförvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-08-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.