Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Kurator till Vuxenpsykiatrin

Kurator till Vuxenpsykiatrin

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Psykiatriförvaltningen söker Kurator till Vuxenpsykiatrin. Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti.

Om oss

Vi är samlade i en länsövergripande psykiatriförvaltning och vår verksamhet är uppdelad i sex basenheter. Vi är idag totalt ca 600 medarbetare.

De psykiatriska verksamheterna i Kalmar län är på frammarsch! Våra öppenvårdsmottagningar finns i hela länet och i Kalmar och Västervik finns heldygnsvård. Ständiga förbättringar är en väl etablerad arbetsmetodik och vi jobbar mycket med utveckling inom verksamhetsuppföljning samt inom kvalitet och patientsäkerhet.

Vi söker en kurator till allmänpsykiatrin Vuxenpsykiatrin Norr. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse.

Vill du bli vår nya kollega?

Den allmän psykiatriska slutenvården i Västervik har tre avdelningar, varav en är akutmottagning. Våra målgrupper är patienter med bipolär diagnos, ångestrelaterade tillstånd, personlighetsstörningar, depressioner, svåra kriser, ätstörningar och neuropsykiatriska frågeställningar, tvångssjukdomar och psykoser.
I Västervik finns även rättspsykiatriska avdelningar.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Är du redo för ett omväxlande arbete där den ena dagen inte är den andra lik? Du får möjlighet att arbeta tillsammans med erfarna kollegor i ett välfungerande team där du har ett nära samarbete med övriga teammedlemmar - läkare, sjuksköterskor, psykologer, skötare, medicinska sekreterare.

Du arbetar med bedömning och behandlingsarbete. Du är med och upprättar samlad individuell vårdplan för våra patienter. Som kurator förträder du den psykosociala kompetensen i teamet och är den som håller dig uppdaterad kring aktuell lagstiftning. Arbetet innebär samverkan med vårdgrannar såsom myndigheter, socialtjänst, Försäkringskassa och arbetsförmedling. Du kommer även att ha kontakt med patienters familjer och anhöriga.

För rätt person finns möjlighet att själv vara med pch påverka utformningen av tjänsten och arbetssättet. Du kommer att ingå i ett team bestående av fyra kuratorer. Tillsammans stöttar ni varandra och arbetar med utveckling av yrkesrollen och arbetet med psykatriska patienter.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig med socionomexamen. Har du annan utbildning som vi bedömer likvärdig är du också välkommen att söka. Erfarenhet från arbete inom psykiatrin är meriterande. Grundutbildning i psykoterapi är önskvärt, men inget krav. Du får gärna ha steg- ett- utbildning.

Vi söker efter en person med förmåga till en helhetssyn både i relation till patienten och vår organisation samt vana att arbeta självständigt. För att trivas hos oss har du egenskaper som god samarbetsförmåga, är en god organisatör och du kan upprätthålla goda relationer. Vi ser gärna att du är intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan senast 31 augusti 2016. Intervjuer genomförs löpande under ansökningstiden. Vi vill att du bifogar personligt brev och CV.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst


Om tjänsten

Referensnummer:PF:2016:52 Placering/enhet:Psykiatriförvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-08-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.