Laboratorieingenjör/Sjukhuskemist

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Diagnostiskt centrum söker Laboratorieingenjör/Sjukhuskemist. Välkommen med din ansökan senast den 2 april.

Om oss

Diagnostiskt centrum är en länsövergripande verksamhet som innefattar: Klinisk patologi, Klinisk fysiologi, Nuklearmedicin, Klinisk mikrobiologi med enheten för smittskydd och vårdhygien, samt Klinisk kemi och transfusionsmedicin. Vi är ca 240 medarbetare, som årligen utför nästan 5 miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi fungerar som ett vetenskapligt kompetenscentrum och är aktiva inom flera forskningsområden.

Avdelningen för klinisk kemi och transfusionsmedicin i Kalmar är ett av tre laboratorier inom basenheten klinisk kemi och transfusionsmedicin i Kalmar län. Vi har hög ambition för vidareutbildning och personalutveckling. Vi samarbetar med Linnéuniversitetet i utbildningen av biomedicinska analytiker och kommer snart att få läkarutbildning i samarbete med Linköpings universitet. Hos oss kommer du att finna ett modernt, ackrediterat laboratorium med hög kompetens och ständigt utvecklingsarbete.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

- ha det tekniska ansvaret för drift, information och utbildning av personal avseende avdelningens analysinstrument, samt tillse att nödvändig dokumentation och serviceavtal finns
- övervaka och ansvara för interna och externa kvalitetskontrollsystem
- tillsammans med sektionsledare/funktionsansvarig/ingenjör planera för att erforderligt material finns tillgängligt för avdelningens produktion
- arbeta mot uppställda kvalitetsmål och följa fastlagd kvalitetspolicy
- i samarbete med berörda i verksamheten delta i utveckling av nya analysmetoder samt utarbeta metodbeskrivningar
- i förekommande fall utföra analysarbete

Kvalifikationer

Kemist eller ingenjör med utbildning på högskolenivå.
Det är meriterande med kunskap och erfarenhet inom klinisk laboratorieverksamhet.

Om tjänsten

Referensnummer:HSF DC:2017:3 Placering/enhet:Diagnostiskt centrum Anställningsform:Vikariat Anställningstid:Vikariat 6 månader, med möjlighet till förlängning. Sysselsättningsgrad:Heltid. Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning. Ansök senast:2017-04-02 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.