Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Lärare i Butiksäljarkursen/fysisk hälsa/psykologi

Lärare i Butiksäljarkursen/fysisk hälsa/psykologi

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Lärare i Butiksäljarkursen/fysisk hälsa/psykologi. Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober.

Om oss

Landstinget i Kalmar län är huvudman för fyra folkhögskolor; Vimmerby, Gamleby, Högalid, och Öland. Skolorna är organiserade i en bildningsförvaltning med gemensam styrelse. Verksamheten har tydlig inriktning på hälsa och kultur i linje med landstingets vision "För ett friskare, tryggare och rikare liv".

Högalids folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning mot sång och vokalgrupp, musik på scen, butiksäljaryrket samt kurser mot personer med funktionsnedsättning. Skolan utbildar även människor från andra länder i svenska som andraspråk. Högalids folkhögskola är en av fyra landstingsfolkhögskolor i Kalmar län.
Landstingets vision om Hälsolän sätter starkt avtryck på skolans profil.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Vi söker lärare till vår butiksäljarkurs samt till kurser i fysisk hälsa och psykologi. Sammantaget omfattar tjänsten 100 %, men kan även sökas som deltid beroende på vilken ämneskompetens du har.

Undervisning i fysisk hälsa innefattar olika fysiska aktiviteter och som lärare i kursen undervisar du på grupp- och individnivå inom bland annat träningslära, inomhus- och utomhusgym och yoga. Denna del motsvarar ca 40 %

Undervisningen i butiksäljarkursen innefattar ämnesområden såsom bemötande, arbetsmiljö och personlig försäljning.
Denna del motsvarar ca 50%

I vår psykologikurs undervisar du i psykologi motsvarande gymnasieskolans Psykologi 1.
Denna del motsvarar ca 10%

Kvalifikationer

Du ska ha lärarutbilning i aktuella ämnen eller annan erfarenhet av pedagogiskt arbete som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har folkhögskollärarexamen och/eller erfarenhet av att arbeta på folkhögskola. Du ska vara trygg i dig själv, med en humanistisk och positiv människosyn och med erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du har god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. God samarbetsförmåga, engagemang och flexibilitet är en förutsättning för framgång i arbetet då vi arbetar i arbetslag och kursöverskridande.

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2016:12 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Vikariat Anställningstid:Vikariat from 2017-01-09 tom 2017-06-02, med möjlighet till förlängning Sysselsättningsgrad:Heltid alternativt deltid, Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-10-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.