Lärare i svenska (huvudämnet) och samhällskunskap och/eller engelska

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Lärare i svenska (huvudämnet) och samhällskunskap och/eller engelska. Välkommen med din ansökan senast den 24 september.

Vi erbjuder

Huvuddelen av tjänsten är förlagd till allmän kurs där du också ingår i ett arbetslag och undervisar i svenska och samhällskunskap på motsvarande gymnasienivå. Du kommer även att undervisa i en studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) och i vår seniorkurs (SAK) i ämnena svenska och/eller samhällskunskap. I framtiden kan det även förekomma undervisning i andra kurser/grupper i mindre omfattning, t ex i engelska.

Vi söker

Du har folkhögskolelärarexamen, gymnasielärarexamen med ämneskompetens i aktuella ämnen eller motsvarande pedagogisk utbildning. Andra kompletterande kompetenser såsom behörighet att undervisa i engelska, svenska 2 samt specialpedagogisk kompetens är meriterande.

Du kommer att jobba på en folkhögskola där vi betonar både kunskap och personlig utveckling när vi arbetar med våra kursdeltagare. Därför söker vi dig som är en god pedagog och som är trygg i dig själv, med en humanistisk och positiv människosyn. Du har en god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. God samarbetsförmåga, engagemang och flexibilitet är en förutsättning för framgång i arbetet då vi arbetar kursöverskridande och i arbetslag.

För medarbetare med en tillsvidareanställning som saknar utbildning inom vår egen skolform erbjuder vi fortbildning

Gamleby folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning mot naturvetenskap, textil design, musik, media och foto. Skolan utbildar dessutom fritidsledare och lärarassistenter. Folkhögskolan genomför även uppdragsutbildningar, främst inom integration och studiemotivation. Skolan har också en yrkeshögskoleutbildning inom TV-produktion. Gamleby folkhögskola ligger i Västerviks kommun och är en av fyra landstingsfolkhögskolor i länet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2017:11 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Vikariat Anställningstid:Vikariat t o m 2018-06-08 med möjlighet till förlängning och tillsvidaretjänst Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-09-24 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.