Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Lärare i Svenska som andraspråk (Sv2)

Lärare i Svenska som andraspråk (Sv2)

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Lärare i Svenska som andraspråk (Sv2). Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti.

Gamleby folkhögskola bedriver folkbildningskurser som består av allmänna kurser, varav en med inriktning mot naturvetenskap samt särskilda kurser inom textil design, musik och foto. Skolan har också yrkeshögskoleutbildningar inom fotografi och Tv-produktion och utbildar dessutom fritidsledare. Folkhögskolan genomför även uppdragsutbildningar - främst inom integration och studiemotivation. Gamleby folkhögskola ligger i Västerviks kommun och är en av fyra landstingsfolkhögskolor i länet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett arbetslag och ditt huvudsakliga uppdrag är att undervisa i två typer av utbildningar. Du kommer att undervisa i en allmän kurs samt i våra uppdragsutbildningar; en etableringskurs och en kurs i yrkessvenska för landstingspersonal. Kurserna kan utöver svenskaundervisning innefatta undervisning inom andra områden utifrån din kompetens. I uppdraget kan det även förekomma undervisning i andra kurser/grupper i mindre omfattning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en folkhögskolelärarexamen, gymnasielärarexamen med särskild ämneskompetens för Svenska som andraspråk eller motsvarande pedagogisk utbildning. Andra kompletterande kompetenser såsom behörighet att undervisa i Engelska och/eller Matematik samt specialpedagogisk kompetens är meriterande.

Vi anser att det är viktigt att du har en humanistisk och positiv människosyn. Vidare söker vi dig som är en god pedagog och som är trygg i dig själv. Du kan arbeta självständigt och engagerat, men har också lätt för att samarbeta med andra. Tjänsten innefattar kontakt med aktörer utanför skolan in samband med exempelvis studiebesök och praktik och det är därför viktigt att du kan samarbeta med såväl lärarkollegor som externa aktörer exempelvis Arbetsförmedlingen.

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2016:9 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Vikariat Anställningstid:Vikariat 2016-09-15 till 2017-06-15, med möjlighet till tillsvidareanställning Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-08-15 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.