Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Lärare på Fritidsledarutbildning

Lärare på Fritidsledarutbildning

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Lärare på Fritidsledarutbildning. Välkommen med din ansökan senast den 28 augusti.

Gamleby folkhögskola bedriver folkbildningskurser som består av allmänna kurser, varav en med inriktning mot naturvetenskap samt särskilda kurser inom textil design, musik och foto. Skolan har också yrkeshögskoleutbildningar inom fotografi och Tv-produktion och utbildar dessutom fritidsledare. Folkhögskolan genomför även uppdragsutbildningar - främst inom integration och studiemotivation. Gamleby folkhögskola ligger i Västerviks kommun och är en av fyra landstingsfolkhögskolor i länet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett arbetslag med fyra till fem andra lärare och arbeta med fritidsledarutbildningen, som är en yrkesutbildning. Du kommer att undervisa inom ett brett spektrum av fritidsledarrelaterade områden. Ämnen som ingår är bland annat Friluftspedagogik, Friskvård, Evenemangskunskap, Människans växande och livsvillkor, Fritids- och samhällskunskap, Entreprenöriellt förhållningssätt, Ledarskap och grupputveckling samt Organisering och projektledning. Fritidsledarutbildningen är 2-årig och i tjänsten kan du bli ansvarig för en av årskurserna. Det kan även förekomma undervisning i andra kurser/grupper i mindre omfattning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en god pedagog och som är trygg i dig själv samt har en humanistisk och positiv människosyn. Du kan arbeta självständigt och engagerat, men har också lätt för att samarbeta med andra. Tjänsten innefattar kontakt med aktörer utanför skolan in samband med exempelvis studiebesök och praktik och det är därför viktigt att du kan samarbeta med såväl lärarkollegor som externa aktörer exempelvis Arbetsförmedlingen.

Du har akademisk utbildning med någon form av pedagogisk inriktning, till exempel folkhögskolelärarexamen, gymnasielärarexamen, yrkeslärarexamen eller motsvarande pedagogisk utbildning/erfarenhet. Du har arbetat som fritidsledare eller med barn- och ungdomar eller unga vuxna på ett sätt som är relevant för tjänsten. Du bör ha erfarenhet av att arbeta som ledare.

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2016:10 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Vikariat Anställningstid:2016-10-03 till 2017-06-15, med möjlighet till tillsvidareanställning Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-08-28 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.