Lärare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Lärare. Välkommen med din ansökan senast den 1 maj.

Högalids folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning mot sång och musik, butikssäljaryrket samt kurser för personer med funktionsnedsättning. Skolan utbildar även människor från andra länder i svenska som andraspråk. Högalids folkhögskola är en av fyra landstingsfolkhögskolor i Kalmar län. Landstingets vision om Hälsolän sätter starkt avtryck på skolans profil.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Tjänsten kan kombineras till heltid alternativt deltid beroende på vilken ämneskompetens du har. Undervisningen kommer ske i olika kurser där deltagarna har olika behov.

I tjänsten ingår undervisning inom

- butiksäljarkursen med inriktning mot handel och butiksarbete, motsvarande 50 %, där goodwill, butiksmatematik, försäljning, service, marknadsföring, rättvis handel och miljömärkning är några huvudområden. Du är medhjälpare till kursansvarig samt ha ett övergripande caféansvar i samverkan med butiksklassen.

- matematik 2-5, motsvarande 50 % med undervisning i flera av skolans kurser.

- IT motsvarande 50 % i butiksäljarkursen, i tillvalskurs på skolan samt undervisning i baskursen för deltagare med lindrig utvecklingsstörning.

- musik motsvarande 20 % där musikundervisningen planeras tillsammans med musikarbetslaget.

Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Tillsammans med kollegor, undervisar och handleder du våra studerande i deras lärande och utveckling som människor.
Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande.

Kvalifikationer

Du ska ha lärarutbilning i aktuella ämnen eller annan erfarenhet av pedagogiskt arbete som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Vi ser gärna att du har folkhögskollärarexamen och/eller erfarenhet av att arbeta på folkhögskola. Du ska vara trygg i dig själv, med en humanistisk och positiv människosyn och med erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du har god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. God samarbetsförmåga, engagemang och flexibilitet är en förutsättning för framgång i arbetet då vi arbetar i arbetslag och kursöverskridande.

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2016:5 Placering/enhet:Folkhögskolorna Antal platser:2 Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:heltid altenativt deltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-05-01 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.