Överläkare/Specialistläkare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Överläkare/Specialistläkare. Välkommen med din ansökan senast den 27 november.

Om oss

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Vi söker en Överläkare/Specialistläkare till lungsektionen, medicinkliniken. Lungsektionen bedriver utredning och behandling av ett brett panorama av lungmedicinska sjukdomar, allt från KOL och lungcancer till ovanliga interstitiella lungsjukdomar. Vi har en vårdavdelning med 18 vårdplatser för huvudsakligen lungmedicinska patienter, lungmottagning, syrgasmottagning för syrgas i hemmet och hemventilator samt cytostatikamottagning. Utredning och behandling av lungcancer sker till största delen på Länssjukhuset, undantaget kirurgi. Vi har en modern bronkoskopienhet med möjlighet till bronkoskopi i genomlysning och det finns en avancerad simulatorutrustning för bronkoskopiträning.

Lungmedicin är en sektion inom medicinkliniken, där samtliga invärtesmedicinska subspecialiteter är representerade. På kliniken finns totalt 104 vårdplatser fördelade på fem avdelningar. Gemensam utbildning förekommer vid flera tillfällen varje vecka. Medicinkliniken bedriver jourverksamhet och kompetens för deltagande är meriterande. På sektionen finns tre lungspecialister. På mottagningarna finns specialiserade sjuksköterskor.
Vi har ett väl fungerande samarbete med radiologer, onkologer, patologer och palliativt ansvariga i Kalmar. Vi har ett gott samarbete med Linköpings Universitetssjukhus.

Kvalifikationer

Vi söker en Överläkare/Specialistläkare i lungmedicin. Du har gott omdöme och kan kommunicera på ett tydligt sätt med såväl kollegor som patienter. Samarbetsförmåga och initiativrikedom är andra viktiga egenskaper i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2016:123 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-11-27 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.