Primärvårdsdirektör

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Primärvårdsdirektör. Välkommen med din ansökan senast den 12 januari.

Vi erbjuder

Vi är en organisation som tror att vi blir bäst när vi arbetar tillsammans. Vi satsar på chef- och ledarskapet, vilket ger goda förutsättningar för din personliga utveckling. Du får också arbeta aktivt med att utveckla verksamheten. Primärvården når nationellt goda resultat med god tillgänglighet och nöjda invånare vilket bygger på ett långsiktigt arbete med ständiga förbättringar. Vi har sedan flera år ett etablerat förbättringsarbete "Varje dag lite bättre - kraften hos många!" som lett fram till betydande förbättringar olika delar av vår verksamhet och som utgår från varje individs förmåga att bidra.
Du kommer till en arbetsplats med öppet arbetsklimat och fokus på bra bemötande.

Som primärvårdsdirektör har du det övergripande ansvaret för primärvårdsförvaltningen som organiserar och driver vård inom området allmänmedicin på landstingets hälsocentraler. Förvaltningen ansvarar för 1177 på telefon, som är den länsövergripande sjukvårdsupplysningen samt länets barnhälsovård, asyl- och flyktinghälsovård och barn- och ungdomshälsan. Du arbetar på landstingsdirektörens uppdrag och ingår i landstingsdirektörens ledningsgrupp och sjukvårdsledning, vilket innebär att du också har ett landstingsövergripande ansvar. Du kommer arbeta tillsammans med övriga förvaltningschefer och leda primärvårdsförvaltningen tillsammans med våra engagerade och kunniga medarbetare och chefer in i framtida utmaningar.

Vi söker

Vi vill att du har ett tydligt chefskap som kännetecknas av en tillit till medarbetarnas engagemang och vilja att ta ansvar. Öppenhet, kunnighet och engagemang är också viktiga grundstenar för ditt ledarskap.

Du är en strategisk, analytisk och utvecklingsorienterad ledare med stort engagemang som har lätt för att samarbeta och inspirera andra. Verksamhetsintresse och förmågan att se samband och driva arbetet framåt är viktiga egenskaper. Som person är du kommunikativ och pedagogisk med bredd och helhetssyn och du har ett konstruktivt synsätt och agerande. Du ser medarbetarna som din viktigaste resurs och har förmågan att få människor runt omkring dig att växa.

Du har akademisk utbildning kombinerad med flera års erfarenhet av ledarskap i komplexa organisationer, gärna från politiskt styrd verksamhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Landstingets främsta uppgift är att erbjuda en god hälso- och sjukvård till alla som bor eller vistas i Kalmar län. En stor del av landstingets administrativa resurser finns tillgängliga genom Landstingsdirektörens stab. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information/ kommunikation, utveckling och planering. Stabens arbete bestäms till stor del via uppdragsbeskrivningar och landstingsplanens inriktning.

Vill du bli vår primärvårdsdirektör och bidra i vårt arbete med att leda ett framgångsrikt landsting, som är bland de bästa i landet på kvalitet och bemötande? Primärvårdsförvaltningen i Kalmar län är en kraft för hälsa i länet. Vi strävar dagligen efter att skapa rätt förutsättningar för ett rikare, tryggare och friskare liv och våra engagerade medarbetare finns i hela länet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2017:25 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-01-12 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.