Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Teknisk projektledare, IT

Teknisk projektledare, IT

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Teknisk projektledare, IT. Välkommen med din ansökan senast den 8 juni.

Om oss

Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. Inom IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare uppdelat på enheterna IT Infrastruktur, IT Arbetsplats, IT Applikation och IT Vårdsystem.
Läs gärna med på:
Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Projektkontoret behöver förstärkning och söker nu till IT-förvaltningen en teknisk projektledare med kärnverksamheten/kunden i fokus. Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete i regionens mest komplexa IT-miljö.

Projektkontoret är en koordinerande och samordnande funktion när det gäller att driva IT-projekt inom Landstinget i Kalmar län. Det innebär att resursplanera och prioritera för bästa möjliga effektivitet och kvalitet samt att ansvara för hela projektprocessen från etablering och genomförande till avslut och uppföljning av projekten.

Tillsammans i projektkontoret skapar vi förutsättningar för ett mer kvalificerat projekt- och utvecklingsarbete inom organisationen och teamet fungerar som ett kompetenscentra där vi delar erfarenheter med varandra inom området projektstyrning. I uppdraget ingår det att se till att det blir struktur i projektarbetet samt att ansvara för att vi använder enhetliga och effektiva metoder och modeller.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Som projektledare ansvarar du för och arbetar strukturerat med planering, budgetering, fördelning av arbetsuppgifter, implementering och uppföljning. Du leder arbetet från definition av projekt och/eller uppdrag till leverans samt ansvarar för att leverera enligt uppsatta mål och tidsramar. Du kommunicerar med projektets intressenter som finns både i kärnverksamheten och inom IT-förvaltningen. Som stöd i arbetet använder du dig av landstingets projektmodell Projektil.

Du kommer att arbeta med ett eller flera parallella uppdrag, projekt eller delprojekt. Du kan även komma att arbeta med utredningar, analyser och förstudier. Arbetet ställer stora krav på förståelse för verksamheten, processer och organisation samt kompetens inom tekniska lösningar och/eller systemvetenskap. Vår systemmiljö är till största delen Windows-baserad. Vi arbetar länsövergripande och din placeringsort är Kalmar.

Kvalifikationer

Vi ser helst att du har:
- Universitets-/högskoleutbildning inom ditt yrkesområde eller annan relevant IT-teknisk utbildning
- Utbildning inom projektledning
- Mycket god teknisk förståelse samt erfarenhet av projektledning inom IT
- Förmågan att på ett bra sätt kommunicera rakt och öppet i både tal och skrift samt förmåga att skapa bra och förtorendefulla relationer

Det är meriterande om du har certifiering inom projektledning och om du har kunskap om
- förvaltningsmodellen pm3
- IT-infrastruktur
- ITIL
- IT-miljöer inom hälso- och sjukvårdsområdet
- Systemintegrationer
- Scrum

Du har erfarenhet av att arbeta med eget stort ansvar i team såväl som självständigt, därför ser vi det viktigt att du kan hantera den rollen. Som person är du öppen, noggrann och bra på att kommunicera och hantera kontakter. Självklart planerar, organiserar och prioriterar du ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Körkort är ett krav.

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2016:7 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-06-08 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.