Receptarie/Apotekare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Receptarie/Apotekare. Välkommen med din ansökan senast den 19 november.

Vi erbjuder

Du kommer att ingå i ett team av apotekare, receptarier och klinisk farmakolog inom landstingets läkemedelssektion.

Du kommer att delta i arbetet med att utöka antalet enheter med läkemedelsservice på sjukhuset
Du kommer även att delta i den löpande skötseln av läkemedelsservice och läkemedelsautomater samt
läkemedelsupphandling och sortimentsarbete.

Även andra arbetsuppgifter inom läkemedelssektionen kan bli aktuella.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad receptarie/apotekare och som vill ha ett stimulerande och varierande arbete i nära samarbete med sjukvården.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och kan på ett pedagogiskt sätt sprida information och kunskap. Erfarenhet från arbete på sjukhusapotek alternativt sortimentsarbete på apotek är en fördel. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vår arbetsplats

Landstingets främsta uppgift är att erbjuda en god hälso- och sjukvård till alla som bor eller vistas i Kalmar län. En stor del av landstingets administrativa resurser finns tillgängliga genom Landstingsdirektörens stab. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information/ kommunikation, utveckling och planering. Stabens arbete bestäms till stor del via uppdragsbeskrivningar och landstingsplanens inriktning.

Landstinget har byggt upp en verksamhet för farmaceutiskt stöd i egen regi förlagd till Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Vi har idag en välfungerande verksamhet inom bl.a. klinisk farmaci, läkemedelsförsörjning, utbildning, Läkemedelskommittéarbete och landstingsövergripande läkemedelsfrågor, med ständiga utmaningar och önskemål från vården om att delta i arbetet med att uppnå kostnadseffektiv läkemedelsbehandling med hög patientsäkerhet.

På flera av sjukhusens vårdavdelningar har farmaceuter en betydande roll i läkemedelsförsörjningen, exempelvis genom skötsel av läkemedelsförråd och stöd till framför allt sjuksköterskor i försörjningsfrågor. Nu ska denna läkemedelsservice utökas och erbjudas sjukhusens samtliga vårdavdelningar.
Vi söker därför en receptarie/apotekare till vår verksamhet, med placering vid Västerviks sjukhus.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2017:18 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-11-19 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.