Sjukhuschef

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Sjukhuschef. Välkommen med din ansökan senast den 2 april.

Om oss

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Länssjukhuset är ett av Sveriges 20 länssjukhus och den största arbetsplatsen inom landstinget.

Sjukhuset har ett tjugotal specialiteter och tillhör ett av de främsta i landet vad gäller medicinska resultat och patientsäkerhet, tillgänglighet, kundnöjdhet och effektivitet. Vi strävar efter att vara ett av Sveriges ledande länssjukhus och vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag! Arbetet med uppbyggnaden av den regionala läkarutbildningen på sjukhuset pågår med full kraft.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Som Sjukhuschef ansvarar du för drift, ekonomi, verksamhetsutveckling och samordning inom Länssjukhuset i Kalmar. Du har personalansvar för sjukhusets basenhetschefer, chefläkare samt chefen för sjukhusets administrativa enheter. Som Sjukhuschef är du underställd hälso- och sjukvårdsdirektören, du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och har därmed också ett gemensamt ansvar för att utveckla vården i hela Kalmar län.

En viktig del i arbetet är att utveckla och skapa förutsättningar för att samarbeta med såväl andra förvaltningar och enheter inom landstinget samt med externa aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en ledare med en vilja och förmåga att skapa förutsättningar för att möta framtidens sjukvård.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ledarskapsförmåga. Du har förmågan att driva och utveckla en verksamhet samt att motivera dina medarbetare och få dem att växa i sina roller. Du samarbetar väl tillsammans med andra människor samt kommunicerar på ett lyhört, rakt och öppet sätt. Du leder genom att delegera och entusiasmera. Du är tydlig och prestigelös.

Du har en relevant akademisk examen och ledarskapsutbildning för uppdraget samt flera års erfarenhet av ledarskap inom komplexa organisationer, gärna inom politiskt styrd organisation.

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:24 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-04-02 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.