Sjukhustandläkare Sjukhustandvården i Oskarshamn

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folktandvården söker Sjukhustandläkare Sjukhustandvården i Oskarshamn. Välkommen med din ansökan senast den 7 november.

Om oss

Folktandvården i Kalmar län består av allmäntandvård med kliniker spridda i hela länet och specialist- och sjukhustandvård i de tre kuststäderna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Här arbetar ca 400 medarbetare med ett tydligt fokus på hälsoinriktad tandvård utifrån en bred kompetensgrund. För att leva upp till detta är kontinuerlig utveckling av hela organisationen en självklarhet. Vi tror på målstyrda kliniker med stor frihetsgrad ledda av kompetenta, engagerade och visionsstyrda medarbetare.

Specialist- och sjukhustandvården i Västervik/Oskarshamn är en samlad enhet med avdelningar för pedodonti, parodontologi, oral kirurgi, oral protetik, endodonti och sjukhustandvård. På enheten arbetar ca 30 medarbetare med en gemensam chef.

Kliniken som är värderingsstyrd präglas av lagarbete och framåtanda och här finns goda möjligheter till utveckling. Detta gäller såväl den egna yrkesmässiga utvecklingen som forskning och utveckling. Nu vill vi bli fler och söker därför en sjukhustandläkare till avdelningen för sjukhustandvård i Oskarshamn. Avdelningen finns på Oskarshamns sjukhus och består av en tandläkare och två tandsköterskor.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara ämnesansvarig på din avdelning och dina arbetsuppgifter innefattar bl. a infektionsutredningar, habilitering, narkosbehandling av barn och vuxna, behandling av tandvårdsrädda och framtagning av snarkskenor. Du har din grundplacering i Oskarshamn men vid behov kan det också bli aktuellt med viss tjänstgöring i Västervik.

Du kommer att ha ett särskilt ansvar för samarbetet med allmäntandvården i upptagningsområdet och på sikt kommer vissa lokaler för sjukhustandvården att finnas i allmäntandvårdens nya lokaler där avdelningen blir ansvarig för att hitta bra samarbetsformer. Vidare förväntas du fortsätta det påbörjade arbetet med kontakter mot hälso- och sjukvården och sjukhuset i övrigt. I tjänsten ingår också att hålla såväl intern som extern utbildning

Avdelningen tar emot remisser från allmäntandvården, specialisttandvården samt hälso- och sjukvården i mellersta Kalmar län. Utifrån remisserna genomförs undersökning, utredning och terapiplanering samt behandling av patienter med behov av sjukhustandvård.

Kvalifikationer

Vi söker en tandläkare med utbildning inom sjukhustandvård och särskilt meriterande är ST-utbildning i oralmedicin eller kurser som ingår i sådan utbildning. Vi söker dig som är engagerad i ditt yrke, vill arbeta i och tror på en värderingsstyrd organisation, har lätt för att samarbeta och lägger stor vikt vid gott bemötande mot såväl patienter som arbetskamrater. Service och kvalitet i arbetet samt vilja att arbeta i lag värderas högt. Stor vikt läggs också vid ett engagerat samarbete med allmäntandvården samt övrig hälso- och sjukvård.

För att få en god inblick i hur vi arbetar samt möjlighet att knyta kontakt med kollegor i organisationen finns ett omfattande introduktionsprogram. Först introduceras du på din klinik och därefter i hela organisationen.

Om tjänsten

Referensnummer:FTV:2016:61 Placering/enhet:Folktandvården Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-11-07 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.